Slovenjgradčanka Janja Naglič izid druge knjige pospremila z literarnim večerom

Slovenjgradčanka Janja Naglič je lani pri založbi Primus izdala svoj prvi mladinski domišljijski roman z naslovom Varuhi časa, v katerem nas je popeljala v svet potovanja skozi čas. Glavni junaki Ana, Luka in Matej pa pisateljici niso dali miru. Želeli so se vrniti prijateljem v leto 1246, in jih je poslala. Njihova pustolovščina se nadaljuje v knjigi Viteški turnir, ki jo je, tako kot prvo ilustriral Janjin partner Marko Štruc.

Janja Naglič je prejšnji teden obe knjigi predstavila v Knjižnici Ksaverja Meška v Slovenj Gradcu. Izid njene druge knjige je pospremila otvoritev Markove razstave ilustracij v knjigi. Razstava je v knjižnici na ogled še do konca julija.

Mladinski roman Varuhi časa, ki je izšel lani govori o treh najboljših prijateljih, Ani, Luki in Mateju, ki se nepričakovano znajdejo v preteklosti, v letu 1246. Spoznajo princa in kraljično kraljestva Trejton, Tristana in Amelie, ki jim predstavita življenje in navade na srednjeveškem gradu. Ob iskanju poti nazaj, v svoj čas, spoznajo še zanimive ljudi, ki jih popeljejo do razkritja velike skrivnosti, ki pojasni njihovo potovanje v času.

Mladinski roman Varuhi časa je bil njen prvi, ki je našel pot do bralcev. Zgodba in magične ilustracije so mlade in mlade po srcu odpeljale daleč od resnega sveta med visoke vrhove domišljije in drugačnega sveta. In tako se napeta zgodba Ane, Mateja in Luke v drugem delu knjige z naslovom Viteški turnir nadaljuje. Prijatelji se med poletnimi počitnicami vrnejo v leto 1246, kjer jih pri pomembni nalogi potrebujejo Varuhi ključa, Trevian, Kvartus in Aiden.

Na literarnem večeru v slovenjgraški knjižnici je Janja pripovedovala o svojih začetkih pisanja, kako je želja o tem, da bi napisala knjigo, v njej tlela že od mladih let, nato pa se je nekega dne preprosto odločila in začela pisati. V roku enega leta od odločitve je v rokah že držala svoj prvi roman.

Avtorica nikoli ni skrivala svoje ljubezni do knjig, v življenju pa ji največ pomenita narava in družina, saj preživlja življenje v idilični hišici na vrhu hriba s partnerjem Markom in navihano hčerko Alico. Janja Naglič nam je ob izidu prvega dela zaupala marsikaj zanimivega.

Preberite še: Slovenjgradčanka Janja Naglič predstavlja svoj prvenec