Ravne na Koroškem bo obiskala šolska ministrica

Na Čečovju, ob Osnovni šoli Prežihovega Voranca, se je začela gradnja novega 12-oddelčnega nizko-energijskega vrtca, o čemer smo že poročali. V sredo pa bodo simbolični pričetek gradnje Vrtca Ravne na Koroškem, enote Solzice, obeležili še s kratko svečanostjo, ki se je bo udeležila tudi ministrica dr. Simona Kustec.
Simona Kustec

Aprila se je na Ravnah na Koroškem pričela izgradnja novega vrtca, na lokaciji Gozdarska pot 11, neposredno ob Osnovni šoli Prežihovega Voranca, na območju mestne četrti Čečovje. V sredo pa na Ravnah pripravljajo še slovesnost, ki bo potekala na lokaciji gradnje, z njo pa bodo simbolično obeležili začetek gradnje. V kulturnem programu pa bodo nastopili otroci Vrtca Ravne na Koroškem, enote Solzice.

Namen novogradnje je pridobiti ustrezne in dodatne prostorske kapacitete namenjene nemotenemu izvajanju predšolskega programa. Cilj investicije, rešiti dolgoročno prostorsko stisko varstva predšolskih otrok na več lokacijah bo dosežen z izgradnjo nove 12-oddelčne stavbe za namene izvajanja predšolske vzgoje v Vrtcu Ravne na Koroškem, so navedli na občini.

Vizualizacija: Jure Kotnik, marec 2020

Nova stavba bo skoraj nič-energijska, posledično bodo nižji stroški investicijskega vzdrževanja, stroški ogrevanja in električne energije, kar bo pozitivno vplivalo na varovanje okolja in prispevalo k zmanjšanju toplogrednih izpustov (predvsem CO2). Neto površina novega vrtca bo okoli 1.900 m2. Novogradnja predvideva prostorske kapacitete za 12 oddelkov, šest oddelkov prve starostne skupine in šest oddelke druge starostne skupine.

Objekt bo zasnovan v štirih etažah z igralnicami in sanitarijami, polovica igralnic bo na nivoju terena, druga polovica igralnic pa bo na nivoju nadstropja. V dveh spodnjih etažah bo še uprava in centralna kuhinja. Tlorisna zasnova objekta je v obliki črke L. V okviru gradbene parcele bodo urejena parkirišča za zaposlene in delno za dovoz in odvoz otrok.

Novogradnja Vrtca Ravne je med izbranimi projekti javnega razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021-2024, za kar bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport namenilo 1.172.667,02 evra, EKO sklad 587.760 evrov, Občina Ravne na Koroškem pa iz proračunskih sredstev razliko do skupne vrednosti investicije, ki znaša 3,1 milijona evrov.

Predvidoma bo gradnja po navedbah občine trajala okoli leto in pol, odprtje vrtca pa je načrtovano jeseni leta 2022.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.