Search
Close this search box.

Prva potrjena okužba na Koroškem

Prva okužba z novim koronavirusom COVID-19 potrjena tudi na Koroškem.

V Sloveniji so do 14. ure na okužbo z novim koronavirusom testirali 6156 oseb, okužba pa je bila potrjena pri 219 osebah. Med okuženimi osebami je tudi oseba iz Koroške, ki je bila testirana v ZD Slovenj Gradec. Največ okuženih je sicer v starostni skupini od 30 do 49 let, in sicer 73, je vlada sporočila na Twitterju. Število moških in žensk, pri katerih je bila potrjena okužba, je skoraj enako.

Preberite tudi: Spremljamo: Število okuženih narašča, okužen tudi Ravenčan, ki ne živi na Koroškem

Na Facebook strani Koroškega radia so pravkar objavili novico, “da imamo potrjeno okužbo z virusom SARS-CoV-2 na Koroškem. V sporočilu za javnost so zapisali: “Po podatkih, ki jih je posredoval ZD Slovenj Gradec, je bila danes pri enem od odvzetih brisov ugotovljena prisotnost virusa. Pozivamo vse k samozaščitnim ukrepom ter upoštevanju navodil pristojnih služb glede zbiranja oseb, obratovanja lokalov ipd. saj lahko le disciplinirani preprečimo širitev okužb.”

Po podatkih Zdravstvenega doma Slovenj Gradec je bilo danes med preventivnim jemanjem brisov odkrita okužba z virusom pri eni osebi. Izvajanje ukrepov samoizolacije je NUJNO. Bris je bil potrjen pri Korošcu, ki biva na Koroškem.

Preberite tudi: Pregled do 15. ure: število potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji preseglo 200

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec pa so danes sporočili, da do 16. ure v bolnišnici niso zdravili nobenega bolnika s potrjeno okužbo na koronavirus.

Tako kot druge občine in zdravstvene ustanove po državi so tudi koroške uvedle številne ukrepe za preprečevanje širjenja virusa. Občine ukrepe objavljajo na svojih spletnih straneh, mnogi župani in podžupani o njih občane obveščajo tudi prek družbenih omrežij.

Med drugim so danes na območju Mestne občine Slovenj Gradec začeli pospešeno zapirati otroška igrišča in druga javna športna igrišča. Z občine pozivajo ljudi, naj zaprtje dosledno upoštevajo in naj ne uničujejo trakov, ki označujejo zaprtje igrišč, starše pa pozivajo, naj otrokom in mladostnikom preprečijo zbiranje na javnih površinah. Slovenjgraška občina je zasebnike tudi pozvala k takojšnjemu zaprtju lokalov. Mnogi so to že naredili, še vedno pa so nekateri odprti.

Pri tem velja še enkrat opozorilo, da ostanete doma. Predvsem otroci in mladostniki naj ne zahajajo na igrišča. Dosledno upoštevajte priporočila glede ravnanja ob širjenju okužb z novim koronavirusom COVID-19.

Vir: STA, ZD Slovenj Gradec, Koroški radio