Search
Close this search box.

Pred graščino Rotenturn navdušile odlične melodije Wolfa in Beethovna

Preteklo soboto je pred graščino Rotenturn potekala Večerna promenada ob glasbi.

Pred graščino Rotenturn v Slovenj Gradcu so to soboto zvečer navdušile odlične melodije Huga Wolfa in Ludwiga van Beethovna. Nastopili so: pianistka Maja Kastratovik, klarinetist Rok Rupreht, sopranistka Tanja Klančnik in violončelistka Charlotte Lang.

FOTOGALERIJA: Večerna promenada ob glasbi (Nika Hölcl Praper):

Koncert je sodil v sklop prireditev ob 160. obletnici rojstva skladatelja Huga Wolfa in je potekal v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec in Društvom Hugo Wolf Slovenj Gradec.

V okviru Wolfovega poletnega festivala pa so organizatorji pripravili vrsto zanimivih dogodkov vse do konca leta. Že v četrtek, 9. julija ob 19. 30 uri bo pred graščino Rotenturn koncert Boruta Morija (harmonika) in Igmarja Jennerja (violina).

Preberite še: Jubilejno leto Huga Wolfa prinaša pester glasbeni program tako doma kot v tujini (VIDEO in FOTO), VIDEO: Novinarska konferenca o jubilejnem letu Huga Wolfa 2020, Aktivnosti v času jubilejnega leta Huga Wolfa.

Naj še spomnimo, da so organizatorji po odličnem odzivu “Poletja v mestu” v lanskem letu tudi letos pripravili raznolik program prireditev in uspeli zapolniti vse poletne vikende do konca avgusta.

Poletje v mestu se je pričelo pretekli vikend, ko je pred Vilo Pohorje nastopil Samuel Lucas, pred Kuf’rom pa Kvatropirci. Uradna otvoritev pa sledi prihodnji petek, ko se bodo na Glavnem trgu predstavljali lokalni ponudniki hrane, zvečer pa bo koncert skupine Sezuti mački. Več kmalu.

Preberite še: Pričetek poletja v mestu privabil glasbene in kulinarične navdušence, Kvatropirci napolnili mestno jedro in pričarali čaroben večer.

VIR: KPM, Hugo Wolf