Aktivnosti v času jubilejnega leta Huga Wolfa

Damjan Damjanovič, v. d. direktorja Direktorata za ustvarjalnost, je s sodelavci na ministrstvu sprejel župana Mestne občine Slovenj Gradec Tilna Kluglerja, podžupanjo Martino Šisernik, direktorja Koroškega pokrajinskega muzeja mag. Tadeja Pungartnika in Majo Kojc, umetniško vodjo Simfoničnega orkestra RTV Slovenija.

Navzoči so v. d. direktorja Damjanoviča seznanili z aktivnostmi v času jubilejnega leta Huga Wolfa v sklopu Sosedskega dialoga Slovenija-Avstrija 2019-2020.

Eden izmed osrednjih spominskih dogodkov ob 160. obletnici rojstva skladatelja Huga Wolfa z možnostjo neposrednega radijskega prenosa in televizijskega posnetka, Koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija s solistko Nuško Drašček Rojko v Slovenj Gradcu, je bil zaradi pandemije covida-19 prestavljen na 30. avgust.

Damjan Damjanovič je ob tem dejal: ”Vsi si tega želimo. Pomembno je, da se koncert zabeleži, da televizija posnetek arhivira za prihodnje promocije. Trenutno se lahko na prostem zbere do 500 ljudi.” Prisotni so namreč izrazili skrb in upanje, da bo program zaradi možnosti ponovitve pandemije covida-19 lahko izveden v čim večji meri.

FOTO: www.gov.si

Slovenjgraški župan pa je po sestanku na Facebooku zapisal: “Vsi skupaj ostajamo optimistični, da bo dogodek zaradi možnosti ponovitve pandemije covida-19 lahko izveden in da se bo lahko realiziralo čim več projektov v tem posebnem letu, letu Huga Wolfa.”

“Vsekakor pa še vedno ostajata varnost in skrb za zdravje na prvem mestu,” je zapis sklenil Klugler.

Vir: www.gov.si, Facebook Tilen Klugler

Dogodki