Search
Close this search box.

Politiki prvič v zgodovini prejemniki naziva “Ambasador HOČ`MO CESTO” (VIDEO in FOTO)

Danes, 28. novembra 2019, je v razstavišču Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika, pod okriljem Mladinske iniciative za 3. razvojno os, potekala svečana prireditev “Ambasadorji hočmo cesto!”. Častni gost proslave je bil predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, ki je prisotne tudi nagovoril. Dogodka pa se je med drugim udeležil tudi minister za finance dr. Andrej Bertoncelj.

VIDEO: Marjan Šarec: “Danes ne dajem nobenih obljub, nobenih časovnic, ker vem, kakšni zapleti so …”

[aiovg_video id=110972]

Pozdravni nagovor je pripadal Aljažu Verhovniku, koordinatorju Mladinske iniciative za 3. razvojno os. Prisotne pa je nagovoril tudi Andrej Grobelnik, ki je v sodelovanju z Maticem Knežarjem ponovno obudil in priredil skladbo Zemlja Koroška, avtorja Božidarja A. Koleriča, ki so jo obiskovalcem premierno predstavili ravno danes na Ravnah.

Na prireditvi so tudi letos podelili nazive “Ambasadorji HOČ`MO CESTO!”, ki so se s svojim dosedanjim delom posebej izkazali v prizadevanjih za koroško hitro cesto. Hkrati pa je priznanje spodbuda za še aktivnejšo vlogo pri nadaljnjih prizadevanjih za izgradnjo 3. razvojne osi na Koroško. Pri tem naj še omenimo, da so prvič v zgodovini ta naziv dobili tudi politiki.

Ambasadorji HOČ`MO CESTO! 2019 so postali:

  • Marko Mandić – Za promocijsko podporo Mladinski iniciativi za 3. razvojno os, ki je pripomogla k širši prepoznavnosti nujnosti izgradnje hitre ceste na Koroško.
  • Maja Nabernik – Za medijsko pozornost in naklonjenost projektu 3. razvojne osi, ki je pripomogla k širši prepoznavnosti nujnosti izgradnje hitre ceste na Koroško.
  • Božidar A. Kolerič  – Za nesebično ponujeno skladbo »Zemlja Koroška«, ki je postala himna Mladinske iniciative za 3. razvojno os in je tako pripomogla k promocijski podpori gradnje hitre ceste na Koroško.
  • Za vsesplošno angažiranost pri zagotavljanju pogojev za pričetek gradnje 3. razvojne osi na Koroško pa Jani Prednik, Jože Lenart in mag. Nina Mauhler.

Za popestritev programa sta poskrbela Dunja, ki je pred dnevi javnosti predstavila svoj prvi videospot, in Milan Kamnik, ki je v teh dneh izdal nov CD, s katerim se bo jutri predstavil na 15. obletnici KMKC Komplek na Ravnah. Program je povezovala Janja Širnik.

Dogodki