Search
Close this search box.

KMKC Kompleks praznuje 15 let: obeta se pestro praznovanje za mlade in mlade po srcu

Ta vikend Koroški mladinski kulturni center Kompleks z dogodki obeležuje 15 let delovanja. Praznovanje bo potekalo od četrtka, 28. 11. 2019, do sobote, 30. 11. 2019.

Skozi leta je Koroški mladinski kulturni center postal zatočišče glasbi, kulturi, umetnosti, neformalnem izobraževanju in predvsem prostoru, ki združuje mlade ter mlade po srcu. KMKC Kompleks Koroški s svojim delovanjem ponuja mesečno okoli 10 dogodkov s kvalitetno, velikokrat bolj alternativno vsebino, s katerimi mladim in ostalim ponujajo možnost manj komercialne kulture ter neformalnega izobraževanja.

“Ostali smo koroški, mladinski, kulturni … center v vseh ozirih in to je tisto, na kar smo ponosni. V teh instant časih všečkov, selfijev in gifov, ko smo navidezno vse bolj povezani, a v resnici vedno manj, je težko krmariti med željami mladih in držo mladinskega centra kot tistega mejnika v življenju mladih, ki generira nove pomembne izkušnje, dobre reference ter tudi življenjske popotnice. Na eni strani želimo biti njihov kul prijatelj, zatočišče, na drugi strani avtoriteta, kalilnica znanj in talentov. A vendar so omenjeni izzivi tisti, ki so gonilo razvoja mladinskega sektorja in naša dolžnost je, da jih s kreativnimi oblikami programskih vsebin pretopimo v odlične dogodke in projekte, ki so pomembni za regijo,” je dejala direktorica Ana Pisar Čivčić, ki pa vodenje mladinskega centra z decembrom predaja Dorijanu Plevniku.

Četrtek, 28. november – ob 19.00 razstava – Kompleks skozi objektiv

Pričenja se v četrtek, 28. novembra ob 19.00, z bogato razstavo fotografij, ki so jih skozi leta v objektiv ujeli številni fotografi. Sprehodili se boste lahko skozi nepozabne koncerte, trenutke in posebne dogodke, ki so jih ustvarili v 15-tih letih.

Petek, 29. november – ob 20.00 dogodek ob 15-letnici KMKC Kompleks in ob 22.00 Milan Kamnik band

Dan kasneje, petek 29. november, je ob 20.00 namenjen osrednjemu dogodku za povabljene ob obletnici. S pozdravnim nagovorom bosta zbrane nagovorila direktor Urada Republike Slovenije za mladino, Tin Kampl ter župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen. Predstavljen bo poseben video, kompilacija odličnih želja raznolikih ustvarjalcev in posameznikov, ki so skozi leta bili del zgodbe. Večer se bo zaključil s koncertom Milan Kamnik banda, ki bo predstavil tudi novi CD.

Sobota, 30. November – ob 20.00 Nekompleksen kviz o Kompleksu

Sobota bo pripadla (ne)kompleksnemu kvizu o Kompleksu, kjer boste obiskovalci lahko preizkusili svoje znanje in osvojili lepe nagrade.

Besedilo: KMKC Kompleks

Dogodki

Ta vikend Koroški mladinski kulturni center Kompleks z dogodki obeležuje 15 let delovanja. Praznovanje bo potekalo od četrtka, 28. 11. 2019, do sobote, 30. 11. 2019.