Search
Close this search box.

Poletje v mestu bodo zaključili z glasbo, kulinariko in smehom: prihajata Perica Jerković in Aleš Novak

Ob koncu letošnjega poletja so moči združili Royal Caffé, Ars Cafe mestna kavarna, Figo bar in Javni zavod Spotur ter za vse željne smeha pripravili stand up večer.

Zadnji avgustovski konec tedna se bo v mestnem jedru Slovenj Gradca dogajalo marsikaj zanimivega. Ob zaključku letošnjega programa poletnih prireditev, ki so potekale kljub omejitvam zaradi preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom, bo zadnji vikend v avgustu postregel s številnimi manjšimi dogodki na terasah lokalov.

V soboto bodo ob 18. uri za kulinarične dobrote poskrbeli v Gostilni Murko, v mestu bodo obiskovalci prisluhnili živi glasbi, ob 19. uri pa bo veliki “stand up večer”. Za dobro dozo smeha bosta poskrbela stand up komika Perica Jerković in Aleš Novak.

Tako je bilo lani na “zaključku poletja”: Tako smo v Slovenj Gradcu zaključili poletje in se poslovili od bazena (FOTO IN VIDEO)

FOTO: Spotur

Aleš Novak se predstavi:

“Po izobrazbi sem diplomirani kemijski inženir, delal sem na inštitutu Jožef Stefan ampak se s tem področjem ne ukvarjam več. Sem scenarist, igralec in izvršni producent pri Skečoholikih in scenarist, sovoditelj oddaje “Štartaj, Slovenija!”. Scenaristično sem sodeloval tudi pri Vid in Pero šovu, Ta teden z Juretom Godlerjem, Viktorjih 2016 (teh tazadnjih), pri pisanju oglasov (Gen-i, Comshop,…) Na YT imam svoj kanal (AlešNovak), kjer občasno snemam vloge.  “Neuraden” opis – Aleš Novak je stand up komik nove generacije oz. drugega, tretjega vala stand up komedije pri nas. Po izobrazbi je… eh, koga zafrkavam, sam pišem to predstavitev, tretja oseba ednine ni potrebna. Po izobrazbi sem kemijski inženir, delal sem na inštitutu Jožef Stefan ampak se s tem področjem ne ukvarjam več. Sedaj me lahko spremljate v skeč oddaji Skečoholiki in v oddaji Štartaj, Slovenija! In pa na stand up odrih širom Slovenije … no, enkrat sem nastopil tudi v Grazu.”

Kdo je Perica Jerković?

Perica Jerković je slovenskim ljubiteljem stand-up komedije zelo znano ime, saj gre za enega najizkušenejših stand-up komikov pri nas. Kot ustanovni član skupine Komikaze se je vsem vtisnil v spomin z avtobiografsko točko “Rojen v Jugi”.”

“Kot študent in aktivist koprskega študentskega kluba se je začel ukvarjati sprva s filmsko, kasneje pa tudi s stand-up komedijo. Leta 2003 je pognal študentski stand-up s šovom “Ceu Smeh,” ki je bil tako uspešen, da so ga izvajali štiri leta, koprsko gledališče pa je bilo vselej polno. Januarja leta 2007 je skupaj s somišljeniki ustanovil skupino Komikaze, s katerimi je ustvaril tri šove: Pristati inu obstati, Akcija in Banzaaaj. Kot igralec in scenarist je sodeloval pri oglaševalski akciji Gofla. Je tudi avtor in režiser številnih skečev v produkciji Komikaz.”

“Perica klasično stand-up pripovedovanje kombinira z enovrstičnicami in besedno komiko včasih prekine s segmentom, polnim mimike in gestikulacije. Njegov monolog je v lahkotno embalažo zavita obilica sarkazma in (samo)ironije.”

Preberite še: Mestno jedro Slovenj Gradca bo postalo modna pista, “Ples senc” Galerije sodobnih umetnosti Art.Con, Spominska slovesnost s koncertom Simfoničnega orkestra RTV in Nuške Drašček Rojko

VIR: Spotur, BESEDILO: standup.si, standupsi.si

Dogodki