Osrednjo občinsko proslavo v Slovenj Gradcu bomo prenašali v živo

Jutri, na predvečer državnega praznika v Slovenj Gradcu pripravljajo osrednjo občinsko proslavi ob dnevu državnosti in 30-letnici slovenske samostojnosti. V Šmartnem bo potekalo odprtje spominskega parka veteransko-domoljubnih organizacij, pred upravno enoto pa bodo odkrili spominsko ploščo.
106152883_2755413848028374_6379127926759472462_o

Slavnostni govornik na proslavi, ki bo ob 21. uri v atriju graščine Rotenturn, na prizorišču festivala Slovenjegraško poletje, bo slovenjgraški Tilen Klugler. V kulturnem programu bosta nastopila mešani komorni zbor Carinthia Cantat in Pihalni orkester Slovenj Gradec. V glasbeni popestritvi ob koncu koncerta bo nastopila tudi Dunja Vrhovnik z avtorsko skladbo.

Proslavo si boste lahko ogledali tudi na našem Facebook profilu in na strani Koroških novic.

Preberite še: Slovenjgraško poletje v atriju graščine Rotenturn: Glasba, gledališče, lutke za otroke in nepogrešljivi letni kino

Vabijo vas, da se ob 18. uri udeležite tudi odprtja spominskega parka veteransko-domoljubnih organizacij, ki ga ob 30-letnici samostojnosti odpirajo ob spominskem obeležju v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. Slavnostni govornik na prireditvi bo general Ladislav Lipič, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo. V kulturnem programu bo nastopil Moški pevski zbor Šmartno.

Ob 20. uri pa bodo odkrili tudi spominsko ploščo pri osamosvojitveni lipi, ki je bila zasajena 25. junija 1991 pred sedanjo upravno enoto (stavba na Meškovi ulici 21 je bila sedež tedanje občine Slovenj Gradec).

V sklopu obeležite praznika bodo v ponedeljek, 28. junija, v parku herojev, ob 11. uri položili tudi venec k spomeniku padlim za samostojno Slovenijo. Vsi trije Slovenjgradčani: Željko Ernoič, Vincenc Repnik in Bojan Štumberger so namreč življenje izgubili istega prelomnega dne, 28. junija 1991.

Vabijo vas, da se ob upoštevanju navodil za preprečevanje širjenja okužb s covid-19 prireditev udeležite in se tako poklonite pomembnemu jubileju, 30-letnici samostojnosti in neodvisnosti ter državnosti Republike Slovenije.  

VIR. MOSG

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.