Osebnost leta 2019 je Milan Kamnik

Koroški radio je letos že četrto leto zapored v mesecu januarju izvedel glasovanje za Koroško osebnost leta. Glasovanje je potekalo v programu Koroškega radia in tudi na spletni strani koroski-radio.si od 13. do 24. januarja. Poslušalci Koroškega radia pa ste odločili, da je minulo leto najbolj zaznamoval Milan Kamnik.
Milan Kamnik

Poslušalci Koroškega radia so izbrali Koroško osebnost leta 2019. Med tremi nominiranci so največ radijskih in spletnih glasov namenili koroškemu kantavtorju, ambasadorju koroškega narečja Milanu Kamniku, ki je v preteklem letu praznoval 45. letnico svojega glasbenega ustvarjanja, so sporočili iz uredništva Koroškega radia.

Med nominiranci so bili trije znani in uspešni Korošci, ki so v letu 2019 pustili pečat, vsak na svojem področju. Poleg Kamnika ste lahko glasovali še za športno plezalko Janjo Garnbret in kmetico leta 2019 Marjeto Ročnik.

Preko spleta so prejeli 13944 glasov, radijskega glasovanja se je udeležilo 217 poslušalcev. Ko so organizatorji izbora izvedli še korekcijo velikosti, tako da sta glasovanji preko spleta in radijskega etra enakovredni, so dobili naslednje rezultate: Milan Kamnik je prejel 14689 glasov, športna plezalka in trikratna svetovna prvakinja Janja Garnbret 8783 glasov in kmetica leta 2019, Marjeta Ročnik 4413 glasov.

Milan Kamnik je na Koroškem znan kot »legenda«, saj njegova glasba govori iz srca za ljudi in Korošce vedno znova spominja na dom. Nekaj skladb, ki so na nek način »koroške himne« so: Tiha voda vejke grabne dieva, Vode pa ni, Znucan rukzok, Ibržnik, Koroški swing, Svetneči Gašper in druge. Ob 45-letnici glasbenega delovanja je lani v novi večnamenski dvorani v Kotljah pripravil veliki koncert, kjer je predstavil del svojega opusa, v najlepši kleti na Koroškem, v KMKC Kompleks pa je s svojim bandom pripravil nepozaben koncert ob izidu albuma. Kako je bilo si lahko pogledate TUKAJ.

Kamnik je izrazil zadovoljstvo ob zmagi, in kot je dejal za Koroški radio, je počaščen, saj ima še veliko načrtov za nadaljnjih pet let. Do glasbenega Abrahama in ravno naziv Osebnosti leta mu daje veliko spodbudo. Vsem, ki so glasovali zanj se je tudi zahvalil.

Milan Kamnik, ambasador Koroške in njenih prebivalcev, pa tudi koroškega narečja, bo gost oddaje Sredina sredica, pred uradno podelitvijo priznanja ga bo jutri v studiu Koroškega radia gostila urednica informtivnega programa, Irena Fasvald. Po oddaji pa bo sledila uradna podelitev priznanja Koroška osebnost leta 2019 .

Pri tem naj omenimo, da je po izboru poslušalcev Koroškega radia Koroška osebnost leta 2016 postala koroška humanitarka Anika Popič, 2017 Franc Šegovc, vodja Štirih kovačev ob 80. letnem jubileju, 2018 pa Aljaž Verhovnik, borec za hitro cesto na Koroško.

Vir: Koroški radio

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.