Search
Close this search box.

Občina Ravne za Rimski vrelec pričakuje najmanj 300.000 evrov

Potem ko Občina Ravne na Koroškem v okviru nedavnega razpisa ni izbrala nobenega od ponudnikov za nakup Rimskega vrelca, je danes na svoji spletni strani objavila nov poziv za javno zbiranje ponudb za prodajo kompleksa. To je že peti razpis v zadnjih desetih letih. Tokrat je v razpisu določila izhodiščno ceno v višini 300.000 evrov brez davka.

Tolikšen znesek so na prejšnjem razpisu, objavljenem v začetku lanskega oktobra, bili za kompleks Rimski vrelec v Kotljah pripravljeni plačati tudi ponudniki, ki so oddali dve ponudbi, ki sta izmed štirih oddanih ustrezali formalnim pogojem razpisa. Na novinarski konferenci pred prejšnjim razpisom je sicer ravenski župan Tomaž Rožen dejal, da občina pričakuje kupnino “od 400.000 evrov navzgor”.

Preberite tudi: Ravenski župan o usodi Rimskega vrelca: “Če te enkrat piči kača, se bojiš vsake vrvi.” (FOTO) in Prodaja Rimskega vrelca zopet neuspešna. Že kmalu nov razpis (VIDEO in FOTO).

Ponudbi, ki sta v okviru prejšnjega razpisa izpolnjevali formalne pogoje, sta oddala eno skupaj Marjana Kaker in Branko Dervodel ter drugo slovenjgraška družba SNNIG. Posebna komisija na občini je v nadaljnjem postopku obe ponudbi skladno s pogoji iz razpisa podrobneje ocenila, katera ponudba je zbrala največ točk, pa na občini niso razkrili. Postopek je občina zaključila brez izbire, saj so se pojavile nekatere pravne nejasnosti, napovedane so bile tudi tožbe.

Tokratni razpis je občina še nekoliko bolj razčlenila, kriteriji za ocenjevanje vlog pa ostaja enaki kot na prejšnjem razpisu, le nekoliko je občina spremenila točkovanje. Posebna komisija bo po kriterijih ocenjevala načrtovana vlaganja, ponujene vsebine, število ustvarjenih delovnih mest in časovne roke izvedbe vlaganj in začetka obratovanja. Tako kot na prejšnjem razpisu največ 50 od skupno stotih možnih točk predstavlja ponujena višina kupnine, nekoliko drugače kot na prejšnjem pa je razporejeno točkovanje na nekaterih preostalih kriterijih.

Občina vloge ponudnikov pričakuje najkasneje 20 dni po objavi razpisa v Uradnem listu. Po napovedih občine bo razpis v Uradnem listu objavljen predvidoma prihodnji petek, 17. januarja. Je pa že določeno javno odpiranje ponudb, ki bo na občini potekalo 10. februarja, je razvidno iz razpisa, ki je danes objavljen na spletni strani občine.

Kompleks Rimski vrelec v Kotljah zajema 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, zelenimi površinami, parkiriščem in vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode. Kompleks, ki leži na privlačni lokaciji ob vznožju Uršlje gore, že dlje časa propada, gostinski del kompleksa je zaprt od leta 2002. Občina želi kompleks prodati nekomu, ki bi predvsem vzpostavil turistično dejavnost.

Dogodki