Search
Close this search box.

Novo gasilsko vozilo do garaže pospremilo kar 30 vozil (VIDEO in FOTO)

V Slovenj Gradcu je že več dni veselo in živahno, večkrat pa smo lahko slišali tudi gasilske sirene. In tako je bilo tudi danes, ko so gasilci iz PGD Slovenj Gradec v kraj pripeljali novo gasilsko vozilo.

Letos mineva 150 let od ustanovitve Prostovoljnega gasilskega društva Slovenj Gradec. V počastitev visokega jubileja so v Slovenj Gradcu pripravili številne dogodke. Tako je bila včeraj v mestnem jedru prikazana gasilska vaja vseh društev Gasilske zveze Mislinjske doline, o čemer smo že poročali TUKAJ. Danes pa je potekala svečanost ob prevzemu novega vozila GVC-3 oz. AC 35/80.

VIDEO: Prevzem gasilskega vozila

Novo gasilsko cisterno, ki je največja na območju MO Slovenj Gradec, je iz Mislinje do garaže v gasilskem domu PGD Slovenj Gradec pospremil konvoj gasilskih vozil. Po navedbah organizatorjev jih je bilo 30. Na cilju pa jih je pričakala množica navdušenih občanov, na čelu z županom MO Slovenj Gradec.

VIDEO: Izjava župana MO Slovenj Gradec Tilna Kluglerja

Za novo osem tisoč litrsko cisterno so slovenjgraški gasilci odšteli 250.000 evrov, ki so jih gasilci zbrali tudi ob pomoči donatorjev, naložbo pa je sofinancirala tudi slovenjgraška občina, in sicer v višini 100.000 evrov.

Pri tem naj še omenimo, da je v okviru jubilejnega praznovanja v nedeljo, 11. septembra 2022, v Gasilskem domu Slovenj Gradec potekalo srečanje veteranov gasilskega društva. Gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Slovenj Gradec so včeraj, 12. septembra 2022, za svojih 150 let postavili mlaj.

Praznovanje bodo obeležili še s prireditvami skozi teden, zato vabljeni, da se jim pridružite in slavite z njimi. V petek ob 17. uri bo potekala svečana seja s podelitvijo priznanj ter prevzem vseh treh novih vozil, v soboto ob 16. uri pa velika gasilska parada skozi mestno jedro Slovenj Gradca z zaključkom na Trgu svobode. Celoten program dogajanja najdete TUKAJ.

FOTOGALERIJA

Dogodki

V Slovenj Gradcu je že več dni veselo in živahno, večkrat pa smo lahko slišali tudi gasilske sirene. In tako je bilo tudi danes, ko so gasilci iz PGD Slovenj Gradec v kraj pripeljali novo gasilsko vozilo.