Search
Close this search box.

Gasilci iz cerkve v Slovenj Gradcu uspešno rešili ponesrečenko (VIDEO in FOTO)

Mestno jedro Slovenj Gradca so danes zavzeli gasilci, ki so se udeležili velike gasilske vaje.

Letos mineva 150 let od ustanovitve Prostovoljnega gasilskega društva Slovenj Gradec. Ob tej priložnosti je bila danes ob 17. uri prikazana gasilska vaja vseh društev Gasilske zveze Mislinjske doline v mestnem jedru Slovenj Gradca, kjer so gasilci prikazali številne naloge gasilcev.

VIDEO: Vaja vseh gasilskih društev Gasilske zveze Mislinjske doline

Med drugim je potekalo reševanje ob prometni nesreči, reševanje iz višine z vrvno tehniko, reševanje in gašenje z avtolestvijo, reševanje ob delovni nesreči, posredovanje ob neurjih, gašenje notranjih požarov in drugo. Obiskovalci so tako lahko v živo spremljalo delo prostovoljnih gasilcev in se podrobneje seznanili z njihovo dejavnostjo.

Sodelovalo je 68 gasilcev z 19 vozili. Zahvalili bi se tudi gospodu župniku Simonu Potniku in ključavničarju gospodu Marjanu Šrimpfu za pomoč in dovoljenje za delo v zvoniku in podjetju Regal – Matic Knap za “izposojo” in postavitev lesa za vajo,” so po vaji na Facebooku zapisali gasilci iz PGD Slovenj Gradec. .

Pri tem naj še omenimo, da je v okviru jubilejnega praznovanja v nedeljo, 11. septembra 2022, v Gasilskem domu Slovenj Gradec potekalo srečanje veteranov gasilskega društva. Gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Slovenj Gradec so včeraj, 12. septembra 2022, za svojih 150 let postavili mlaj.

Praznovanje bodo obeležili še s prireditvami skozi teden zato vabljeni, da se jim pridružite in slavite z njimi. Že jutri, 14. septembra, ob 17. uri vabljeni pred Gasilski dom Slovenj Gradec, kjer bo potekal slavnostni prevzem novega gasilskega vozila. Celoten program dogajanja najdete TUKAJ.

Fotogalerija

Mestno jedro Slovenj Gradca so danes zavzeli gasilci, ki so se udeležili velike gasilske vaje.