Search
Close this search box.

Nagradna igra! V okviru akcije “S kolesom v mesto” podarjamo dve majici

ETM 2019 bo letos ponovno povezal na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Do vrhunca dogajanja med 16. in 22. septembrom bodo po vsej Evropi potekale številne aktivnosti, ki bodo spodbujale k pametni in trajnostni mobilnosti kot dobri investiciji. V Slovenj Gradcu pa so z dvomesečnim projektom začeli že v začetku avgusta. Zdaj pa ga uspešno nadaljujejo in ob tej priložnosti v sodelovanju s Koroškimi Novicami podeljujejo dve majici.

Zavod EKOPREN si namreč v sodelovanju z društvoma raum AU in Varno aktivnih poti ter z Mestno občino Slovenj Gradec, prizadeva za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Zato v sklopu Evropskega tedna mobilnosti (ETM) izvajajo v Slovenj Gradcu dvomesečno akcijo “S kolesom v mesto”, pri kateri sodeluje kar 50 gostinskih in drugih lokalov.

Projekt S kolesom v mesto se v okviru aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti, v najbolj razširjeni kampanji za spodbujanje trajnostne mobilnosti, v Slovenj Gradcu izvaja že četrto leto zapovrstjo. Tokratni slogan je “Mobilnost za gospodarsko uspešnost”, ki poudarja, da lahko s kolesarjenjem brez večjih finančnih obremenitev ali posegov v infrastrukturo, poskrbimo za čistejše okolje, bolj kakovostno rabo javnega prostora in lastno zdravje. Hkrati pa lastnikom lokalov prispevamo spodbudno okolje za poslovanje in interakcijo z občani. 

Vsi kolesarji, ki boste do 21. septembra prišli v center Slovenj Gradca, boste pri vstopnih parkirnih kabinah prejeli oštevilčen kuponček za popuste, ki so vnovčljivi v vseh lokalih, označeni z napisom “Kolesarju prijazen lokal”, je nam povedal vodja projekta Vladimir Jarh Nikolič, ki je še pojansil, da bodo s številnimi dejavnostmi tudi letos pokazali kako uresničujejo že leta 2016 zastavljene “zelene” cilje in da projekt poleg vseh popustov in potencialnih nagrad prinaša tudi spodbudo okolju, zdravju, gospodarstvu ter medčloveškim odnosom.

S kolesom v mesto vabljeni tudi danes, 28. avgusta, kjer boste lahko kuponček med drugim izkoristili tudi v Kavarni Čokoladica, kamor vas vabijo na druženje ob glasbi, pijači in ostalih dobrotah. V prijetnem ambientu vas bodo prijazne natakarice postregle z domačimi slanimi dobrotami, stalno ponudbo sladic, coctailov, hladnega piva in ostalih napitkov, ki vam bodo pogreli telo in srce. Za vašo dušo pa bo poskrbljeno ob 20h, ko bodo na oder stopili člani zasedbe Suha južina (»Musique Boutique«). Ob butičnih priredbah, ki zvenijo na svojstven, suho južinski način, vas bodo peljali skozi kratko glasbeno zgodovino, od 19. do 21. stoletja. Beethoven, Brahms, Ellington, Presley, Privšek, Stepenwolf, Pet Shop Boys ter Deep Purple in drugi, bodo zazveneli v plesnih ritmih, ki jih bodo pričarali violina, kontrabas, banjo, boben, kitara in prelesten glas.

V Slovenj Gradcu pa bo pestro tudi konec tedna, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Z malo sreče pa lahko v nagradni igri, ki jo pripravljamo v sodelovanju z društvom raum AU in Varno aktivnih poti, Zavodom Ekopren ter MO Slovenj Gradec osvojite lepo majico. Pokukajte na našo Facebook stran TUKAJ in sodelujte v nagradni igri, v kateri bomo podelili dve majici (žensko in moško). S sodelovanjem se strinjate s pogoji nagradne igre Koroških Novic. Žrebamo v sredo 18. septembra, ob 19.00. Za nagrado bomo dvema srečnežema podelili majico.