S kolesom v mesto – spodbujanje trajnostne mobilnosti in oživljanje aktivnosti v mestnem jedru Slovenj Gradca

Vsi kolesarji, ki pridete danes, 3. avgusta, v center mesta s kolesom, dobite oštevilčen kuponček za popuste pri vstopnih parkirnih kabinah, ki jih lahko uporabite v vseh lokalih, ki so označeni s "KOLESARJU PRIJAZEN LOKAL". Akcija, s katero si prizadevamo za človeku in okolju bolj prijazen način mobilnosti, poteka od 1. avgusta do 21. septembra 2019.
img_20190615_1130137900329088429036534

Zavod EKOPREN si v sodelovanju z društvoma raum AU in Varno aktivnih poti ter z Mestno občino Slovenj Gradec, prizadeva za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. V sklopu Evropskega tedna mobilnosti (ETM) bodo v Slovenj Gradcu izvedli dvomesečno akcijo “S kolesom v mesto”, pri kateri sodeluje kar 50 gostinskih in drugih lokalov.

S kolesom v mesto za spodbudo okolju, zdravju, gospodarstvu ter medčloveškim odnosom!

Projekt S kolesom v mesto se v okviru aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti, v najbolj razširjeni kampanji za spodbujanje trajnostne mobilnosti, v Slovenj Gradcu izvaja že četrto leto zapovrstjo. Tokratni slogan je “Mobilnost za gospodarsko uspešnost”, ki poudarja, da lahko s kolesarjenjem brez večjih finančnih obremenitev ali posegov v infrastrukturo, poskrbimo za čistejše okolje, bolj kakovostno rabo javnega prostora in lastno zdravje. Hkrati pa lastnikom lokalov prispevamo spodbudno okolje za poslovanje in interakcijo z občani. 

Vsi kolesarji, ki bodo med 1. avgustom in 21. septembrom prišli v center Slovenj Gradca, bodo pri vstopnih parkirnih kabinah prejeli oštevilčen kuponček za popuste, ki so vnovčljivi v vseh lokalih, označeni z napisom “Kolesarju prijazen lokal”, pove vodja projekta Vladimir Jarh Nikolič, ter da bodo s številnimi dejavnostmi tudi letos pokazali kako uresničujejo že leta 2016 zastavljene “zelene” cilje in da projekt poleg vseh popustov in potencialnih nagrad prinaša tudi spodbudo okolju, zdravju, gospodarstvu ter medčloveškim odnosom.

Preberite tudi: Ta vikend v Slovenj Gradcu težko pričakovani filmski festival SHOTS

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.