Nad severno polovico Slovenije močnejši nalivi, v Celju opoldne neurje s točo (FOTO)

Predvsem nad severno polovico Slovenije se pojavljajo neurja z močnejšimi nalivi. Na Arsu so zaradi možnih obilnih padavin za to območje izdali opozorilo. V Geološkem zavodu Slovenije ob povečanih nalivih opozarjajo na možnost pojavljanja zemeljskih plazov.
307139334_488356033299865_8936791577945121346_n
Današnja toča v okolici naselja Dole pri Šentjurju.

Na geološkem zavodu opozarjajo, da je zaradi obilnejših padavin danes popoldan in proti večeru povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov v večjem delu Slovenije, predvsem na severozahodu, jugovzhodu, severovzhodu in osrednjem delu države. Verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov se bo povečala sorazmerno s količino padavin.

Ponikva pri Šentjurju. FOTO: FB Neurje.si – Mojca Gračner

V zavodu opozarjajo prebivalce, naj bodo previdni pri morebitnem pojavljanju sprememb na tleh, objektih in pobočjih, še posebej pa naj bodo pozorni na pojavljanje svežih razpok, posedanje, zdrse zemljine in na površinsko zastajanje vode.

Preberite tudi: Pričakujemo lahko obilne padavine s krajevnimi neurji. Možnost hudourniških poplav, voda bi lahko zalivala tudi stanovanjske objekte

Dež bo čez dan postopno zajel vso državo, krajevna neurja pa bodo možna predvsem na Primorskem, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Okoli poldneva je neurje s točo že prizadelo Celje z okolico, poroča portal neurje.si.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.