Pričakujemo lahko obilne padavine s krajevnimi neurji. Možnost hudourniških poplav, voda bi lahko zalivala tudi stanovanjske objekte

Danes se bodo nevihte pojavljale čez celoten dan. V jutranjih urah do poldneva ne pričakujemo kakšnih večjih posebnosti, v pozno popoldanskih urah pa lahko pričakujemo bolj burno dogajanje, sodeč po različnih visokoločljivostnih vremenskih modelih, napovedujejo na Neurje.si. Zaradi ugodnega vetrovnega stržena (20 m/s) na nižji višini se lahko razvijejo močnejše nevihte tudi superceličnega tipa.

Zaradi jugozahodnih vetrov je tudi na voljo precej konvektivne energije. Konvekcija se bo proti večeru širila iznad Slovenije proti Hrvaški ter južneje. Obširno proženje neviht lahko preraste v večji konvektivni sistem (MCS), ki bo potoval južneje. Ob prehodu neviht lahko zapade večja količina padavin (predvsem na severu, zahodu, osrednjem delu države), kar pomeni, da lahko narastejo in poplavijo hudourniški vodotoki. Voda lahko zaliva tudi stanovanjske objekte. Jutri bo največ verjetnosti za nastanek močnejših neviht na Primorskem, še napovedujejo na Neurje.si.

Foto: Neurje.si

Danes bodo predvsem v severni polovici Slovenije možni dolgotrajni krajevni nalivi. V petek bodo predvsem na Primorskem možna krajevna neurja. pa je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo oblačno. Dež bo zajel vso Slovenijo, predvsem v zahodni in južni Sloveniji bodo vmes tudi nevihte. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem proti večeru burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, na Goriškem in ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 15 do 20, na Primorskem do 24 °C.

V soboto bo oblačno, deževno in hladno. V visokogorju bo snežilo. Padavine bodo zvečer povsod ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V nedeljo bo pretežno jasno s svežim in ponekod meglenim jutrom, še piše na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Dogodki