Na Ravnah za dober namen teklo 414 otrok in 50 odraslih

Preteklo sredo so na Ravnah na Koroškem že petič tekli na tradicionalnem dobrodelnem teku Tečem, da pomagam, ki ga v Koroškem medgeneracijskem centru organizirajo v sodelovanju z Lions Klubom Slovenj Gradec. Ambasadorja prireditve in dobrodelnega teka sta bila ravenski župan dr. Tomaž Rožen in koroški kantavtor Milan Kamnik, teka pa se je udeležilo lepo število otrok in tudi odraslih.

Tek so letos izvedli na treh lokacijah in siver v Grajskem parku, na Javorniku in v Kotljah. V dopoldanskem času so tekli otroci iz Osnovne šole Juričevega Drejčka, Osnovne šole Prežihovega Voranca ter osnovne šole Koroški jeklarji s podružnico šolo v Kotljah. Tekli so tudi najmlajši otroci iz ravenskega vrtca srednješolci iz ravenske gimnazije. Skupaj je teklo 414 otrok in v popoldanskem času še 50 odraslih.

Na dogodku sta zbrane nagovorila tudi predsednik Lions kluba Slovenj Gradec, dr. Boris Pospihalj in Jure Srebrovič iz MDSS Maribor. Kulturni program je poleg Milana Kamnika obogatil še naš izjemen vibrafonist Vid Jamnik.

Vabilu Koroškega medgeneracijskega centra k sodelovanju pa so se odzvali tudi člani Društva diabetikov Mežiške doline, ZD Ravne na Koroškem, Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika, ZKŠTM Ravne in JKP Ravne.

FOTO: Tečem, da pomagam:

Za podporo pri izvedbi dogodka se v KMC zahvaljujejo sponzorjem, direktorici Koroške osrednje knjižnice mag. Ireni Oder, Avto–centru Ravne in podjetju Hermine Wech Koroška.

Prispevke, ki so jih zbrali bodo, tako kot vsa leta do sedaj, namenili slabovidni osebi.

VIR: Občina Ravne