Search
Close this search box.

Na Ravnah namenu predali Doživljajski park Poseka (VIDEO in FOTO)

Danes so se na Ravnah razveseli še ene novosti. Namenu so predali Doživljajski park Poseka.

Udeležence slovesnosti sta pozdravila župan dr. Tomaž Rožen in direktor ZKŠTM Ravne na Koroškem Dejan Pandel. Kot smo med drugim izvedli, bodo na Ravnah kmalu poskrbeli še za eno novost, in sicer bodo v neposredni bližini parka zgradili poletno-zimsko teraso.

VIDEO: Izjava župana dr. Tomaža Rožena

Doživljajski park Poseka je izvirna nadgradnja turistične in športne ponudbe v občini Ravne na Koroškem, na območju Poseke, na svežem zraku, v objemu narave. Park je primeren za širok segment obiskovalcev in namenov: otroke, mlade pare, družine, družinske zabave, rojstne dneve, team buildinge, ter za vse zabave in adrenalina željne.

VIDEO: Govor direktorja ZKŠTM Ravne na Koroškem Dejana Pandela

Obisk parka omogoča športno aktivnost skozi zabavo, s premagovanjem posameznih ovir, od platforme do platforme, po različnih vajah: plezalnih, pohodnih, visečih in “vozečih”, ter spodbuja medgeneracijsko povezovanje, sodelovanje in tekmovanje.

Mreža, v izvedbi trampolina na višini, je ena prvih tovrstnih v Sloveniji. S 3 metre visoko steno iz mreže pa predstavlja edinstven in varen način igranja in skakanja.

VIDEO: Izjava ravnateljice vrtca Ravne na Koroškem Mateje Hovnik

Park izvedbeno sledi evropskemu standardu EN SIST 15567, z minimalnim vplivom na naravo in okolico, elementi pa so povečini narejeni iz slovenskega lesa. Gre za projekt LAS Mežiške doline in nosilca projekta Občine Ravne na Koroškem, s projektnima partnerjema: Zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne in Koroškim medgeneracijskim centrom.

VIDEO: Izjava vodje KMC Ravne na Koroškem Marjane Kamnik

Projekt sofinancira EKSRP (Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja) v višini 30.551,17 €, razliko do celotne vrednosti, ki znaša 90.933,11 €, pa krije Občina Ravne na Koroškem.

FOTOGALERIJA

Dogodki

Danes so se na Ravnah razveseli še ene novosti. Namenu so predali Doživljajski park Poseka.