Na Prevaljah danes tekmovanje v metanju koruze z odličnimi nagradami. Konec tedna pa pestro glasbeno dogajanje

Jesenska srečanja na Prevaljah so v polnem teku. Tako kot minule dni se obeta pestro dogajanje tudi v naslednjih dneh, ko boste lahko uživali v šotoru ob odlični glasbi. Že danes pa Športno društvo Kelt Prevalje vabi na tekmovanje v Corn-holu (metanju koruze), ki ga pripravljajo že drugo leto zapored.

Turnir Cornhole Kelt Open 2022 bo potekal danes od 15 ure dalje pred Keltom, in sicer v okviru prireditve Dan zdravja. Prijave sprejemajo do 14.30 na kraju dogodka ali na telefonsko številko 041 268 838.

Preberite tudi: Semanji dan na Prevaljah letos na novi lokaciji

“Igrajo se singli in vso opremo priskrbimo mi. Dobra volja obvezna! Nagrade pa izjemne,” še dodajajo organizatorji tekmovanja. Gre za igro, običajno se igra na prostem. Igralci mečejo s koruzo napolnjene vrečke na nekoliko privzdignjeno ploščad z luknjo na njenem zgornjem delu. Ploščadi sta iz vezanega lesa ali umetne snovi. Zadetek vrečke v luknjo prinaša tri točke, na ploščad pa eno. Igra se nadaljuje, dokler igralec ali par ne doseže 21 točk. Več o sami igri najdete TUKAJ.

Pri tem naj še omenimo, da bo v soboto, 10. septembra 2022, v Keltu potekalo tudi tekmovanje v kuhanju jedi na žlico – Keltova žlica 2022. Prijave na dogodek so že odprte. Tekmovanje tudi letos organizira Športno društvo Kelt Prevalje. Po besedah organizatorjev se je prireditev dobro prijela, tako med sodelujočimi kuharji kot tudi obiskovalci, saj je obojih iz leta v leto več. Zato tudi tokrat računajo na dobro udeležbo in uspešno izvedbo še ene kulinarične prireditve.

Prijave ekip so možne na telefonsko številko 041 268 838. Če ne boste tekmovali, pa se lahko dogodka udeležite tudi kot obiskovalci. Poskusili boste lahko jedi, ki jih bo pripravilo več različnih ekip iz cele Slovenije. Z vašimi ocenami pa boste izbrali zmagovalca tega kulinaričnega dogodka.

Preberite tudi: Na Lešah bo kmalu spet vse kot v pravljici

Konec tedna pa boste na Prevaljah lahko uživali tudi v pestrem večernem programu. “VSTOPNINE za dogajanje v VABO ŠOTORU NI! Zato ne zamudite norega vikenda ob vrhunskem glasbenem programu in v odlični atmosferi,” sporoča organizator večernega dogajanja v VABO šotoru, podjetje VABO.

Program dogajanja v šotoru

Petek, 9. 9. 2022

  • Okrogli muzikanti
  • Klapa Aeona
  • Mambo Kings
  • Jelena Rozga
  • DJ Ney

Sobota, 10. 9. 2022

  • Sezuti mački
  • Luka Basi
  • Severina
  • DJ Ney

Celoten program 36. Jesenskih srečanj najdete TUKAJ.