Search
Close this search box.

Muce copatarice novorojenčkom podarile božične copatke

Muce copatarice so tudi letos pridno pletle in poskrbele, da bo novorojenčkom, rojenim v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, vedno toplo.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec je 6. junija potekala razstava in obenem predaja copatk, ki so jih spletle pridne roke Muc copataric. Kar 600 copatk so spletle in jih podarile Oddelku za ginekologijo in porodništvo. Tokrat pa so pletilje pripravile že novo zalogo copatk, ki so jih prav tako podarili SB Slovenj Gradec,

Junija so Muce copatarice razstavljale v Slovenj Gradcu, v veselem decembru si lahko njihovo razstavo ogledate na Muti.
FOTO: SB Slovenj Gradec

»Male nogice novorojenčkov, rojenih v slovenjgraški bolnišnici, se bodo grele v prikupnih copatkih, ki so jih zanje spletle udeleženke študijskega krožka »Pletem in razveseljujem«. Prijaznim pletiljam se najlepše zahvaljujemo,” so včeraj, 12. 12. 2019, zapisali na spletni strani slovenjgraške bolnišnice.

Muce copatarice so pletilje iz različnih koroških krajev, ki se srečujejo v okviru študijskega krožka “Pletem in razveseljujem”, ki poteka pod okriljem slovenjgraškega javnega zavoda Mocis. Nosilec projekta “Študijski krožki” je Andragoški center RS, izvedba pa je sofinancirana s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter je za vse udeležence brezplačna.

Članice krožka vse copatke spletejo prostovoljno. Kot so pojasnile, se jim je letos pridružilo še nekaj pletilj z ljubečim srcem, ki so prispevale svoj delček časa in skupaj z ostalimi članicami napletle toliko copatk, da jih je nekaj ostalo tudi za razstavo, ki si jo lahko v teh prazničnih dneh ogledate na Muti, kjer so doma tudi njihove “učiteljice”. Namreč ravno Angela KoratIrena Peruš in Bernarda Jerič z Gortine so zaslužne, da so se pletenja naučile vse udeleženke omenjenega krožka.

Dogodki