Search
Close this search box.

Muce copatarice: na ogled razstave in po tople unikatne copatke na Muto (FOTO)

Muce copatarice poznamo predvsem po tem, da pletejo copatke, ki jih kot darilo ob rojstvu prejme vsak novorojenček Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Tokrat pa si lahko pisane izdelke pletilj ogledate na Muti, kjer bo v tamkajšnji knjižnici razstava na ogled predvidoma do konca leta, morda še kakšen dan v januarju.

Muce copatarice so pletilje iz različnih koroških krajev, ki se srečujejo v okviru študijskega krožka “Pletem in razveseljujem”, ki poteka pod okriljem slovenjgraškega javnega zavoda Mocis. Nosilec projekta “Študijski krožki” je Andragoški center RS, izvedba pa je sofinancirana s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter je za vse udeležence brezplačna.

Pri tem naj še omenimo, da so udeleženke tečaja naučile plesti tri gospe, doma z Gortine, in sicer Angela KoratIrena Peruš in Bernarda Jerič.

»Ker imamo tudi Muce copatarice rade copatke, poskrbimo, da nobenega novorojenčka ne bo zeblo v nogice; da bi bile noči mirne in tople. Zato prostovoljno pletemo zanje copatke, ki jih dobi ob rojstvu v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, vsak novo rojeni angelček. Ker se nam je letos pridružilo še nekaj žensk z ljubečim srcem, smo napletle toliko copatk, da jih nekaj lahko še pokažemo širši okolici.”

Razstavljamo jih v knjižnici na Muti, kjer si jih lahko ogledate in jih tudi dobite. Ne prodajamo jih, smo pa vesele vsake donacije, saj ves material nabavljamo same,« so v povabilu, s katerim vabijo na ogled njihovih mojstrovin, na spletni strani Občine Muta, zapisale Muce copatarice.