Search
Close this search box.

Muce copatarice SB Slovenj Gradec predale copatke za novorojenčke

Muce copatarice so pletilje, ki se srečujejo v okviru študijskega krožka “Pletem in razveseljujem”. Spletle so copatke za novorojenčke in jih podarile Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec je 6. junija potekala razstava in obenem predaja copatk, ki so jih spletle pridne roke Muc copataric. Kar 600 copatk so spletle in jih podarile Oddelku za ginekologijo in porodništvo, kjer jih bodo dali mamicam in njihovim novorojenčkom.

Muce copatarice so spletle in razveselile mamice, novorojenčke in zaposlene v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

Muce copatarice so pletilje, ki se srečujejo v okviru študijskega krožka “Pletem in razveseljujem” pod okriljem slovenjgraškega javnega zavoda Mocis. Krožek obiskuje 15 članic oz. pletilj iz različnih koroških krajev.

Muce copatarice in njihovi unikatni copatki.

Organizatorka izobraževanja odraslih iz Mocisa, Kristina Navotnik, je razložila, da so se pletilje na začetku srečevale vsak teden po dve do tri ure, da so se naučile plesti. Plesti so jih naučile Angela Korat, Irena Peruš in Bernarda Jerič, vse tri iz Gortine na Muti. Bile so pridne in napletle kar 600 parov copatk.

Nosilec projekta “Študijski krožki” je Andragoški center RS, izvedba pa je financirana s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, za vse udeležence pa je brezplačna.

Zaposleni v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec se pridnim rokam pletilk za lepo gesto najlepše zahvaljujejo.

VIR: SB Slovenj Gradec

Dogodki