Search
Close this search box.

Milan Kamnik ganjen in hvaležen ob prejemu priznanja za osebnost leta 2019 (VIDEO in FOTO)

Koroški radio je letos že četrto leto zapored v mesecu januarju izvedel glasovanje za Koroško osebnost leta. Poslušalci so letos odločili, da je minulo leto najbolj zaznamoval Milan Kamnik, ki so mu danes na radiu tudi podelili priznanje, z njim pa je ob tej priložnosti v oddaji Sredina sredica poklepetala tudi Irena Fasvald, urednica informativnega programa na Koroškem radiu.

Video: podelitev priznanja osebnost leta 2019

[aiovg_video id=122008]

Med tremi nominiranci, poleg Kamnika sta se za laskavi naziv potegovali še športna plezalka Janja Garnbret in kmetica leta 2019 Marjeta Ročnik, so poslušalci največ radijskih in spletnih glasov namenili koroškemu kantavtorju, ambasadorju koroškega narečja, ki je v preteklem letu praznoval 45. letnico svojega glasbenega ustvarjanja.

VIDEO: Izjava Irene Fasvald po podelitvi priznanja Milanu Kamniku: “Prepričljivo je zmagal Milan Kamnik, ki je identiteta Koroške.”

[aiovg_video id=122010]

Milan Kamnik je prejel 14689 glasov, športna plezalka in trikratna svetovna prvakinja Janja Garnbret 8783 glasov in kmetica leta 2019, Marjeta Ročnik 4413 glasov.

Kamnik je ob tej priložnosti med drugim dejal: “Če petletni otrok zna moje pesmi na pamet, če sedemdesetletni, osemdesetletni človek spoštuje in jih poje, potem ne morem drugače, kot da delam še naprej tako kot sem do zdaj. To me vleče naprej.”

Izjava Milana Kamnika po prejemu priznanja osebnost leta 2019

[aiovg_video id=122013]

Milan Kamnik je na Koroškem znan kot »legenda«, saj njegova glasba govori iz srca za ljudi in Korošce vedno znova spominja na dom. Nekaj skladb, ki so na nek način »koroške himne« so: Tiha voda vejke grabne dieva, Vode pa ni, Znucan rukzok, Ibržnik, Koroški swing, Svetneči Gašper in druge. Ob 45-letnici glasbenega delovanja je lani v novi večnamenski dvorani v Kotljah pripravil veliki koncert, kjer je predstavil del svojega opusa, v najlepši kleti na Koroškem, v KMKC Kompleks pa je s svojim bandom pripravil nepozaben koncert ob izidu albuma. Kako je bilo si lahko pogledate TUKAJ.

Pri tem naj omenimo, da je po izboru poslušalcev Koroškega radia Koroška osebnost leta 2016 postala koroška humanitarka Anika Popič, 2017 Franc Šegovc, vodja Štirih kovačev ob 80. letnem jubileju, 2018 pa Aljaž Verhovnik, borec za hitro cesto na Koroško.

Dogodki