Lavre: Koronavirus je bolezen, ki ima dolg rep, tisoč obrazov in je zelo zahrbtna. Imamo pa učinkovito orožje za preventivo in to je cepljenje (VIDEO)

Vodstvo slovenjgraške bolnišnice je danes ponovilo že predstavljeno na seji sveta zavoda prejšnji teden, da je bolnišnica na novi val epidemije dobro pripravljena. V drugem nadstropju starega kirurškega bloka ima urejen poseben oddelek za bolnike s covidom-19, čakajo še na potrebna dvigala.

Na tem oddelku je trenutno na voljo 25 postelj, v nadaljevanju jih lahko zagotovijo dodatnih 25. Še štiri bolnike lahko sprejmejo v intenzivni enoti, razpolagajo pa tudi z zmogljivostmi za sprejem pediatričnih covidnih bolnikov in porodnic s covidom-19.

VIDEO: Tiskovna konferenca SB Slovenj Gradec

Trenutno v bolnišnici ne zdravijo nobenega covidnega bolnika, predvidevajo, da bo bolnišnica aktivirana, če oz. ko bo število hospitaliziranih covidnih bolnikov na ravni države preseglo 250.

Preberite tudi: Slovenjgraška bolnišnica po oceni vodstva dobro pripravljena na novi val epidemije. Problem ostaja pomanjkanje kadra

Medtem še naprej spodbujajo zaposlene k cepljenju proti covidu-19. Trenutno je v bolnišnici precepljenost med zaposlenimi 67-odstotna. Pri cepljenju širše populacije bolnišnica kadrovsko in materialno sodeluje z Zdravstvenim domom Slovenj Gradec, sama pa je organizirala cepilni dan za mlajše v začetku avgusta, ko so cepili 23 otrok in mladostnikov.

Še en cepilni dan za otroke in mladostnike do 18. leta organizirajo 30. avgusta med 14. in 16. uro v pediatrični ambulanti, pri čemer predhodno naročanje ni potrebno. Pozivajo mlade in njihove starše, da se odločijo za cepljenje.

Slovenjgraška bolnišnica je v prvih sedmih mesecih letos po besedah direktorja Janeza Lavreta realizirala 93 odstotkov načrtovane akutne bolnišnične obravnave in 86 odstotkov vseh ambulantnih aktivnosti. Bolnišnica je ob polletju poslovala s 488.000 evri primanjkljaja. Lavre ocenjuje, da bo morda do konca leta poslovanje bolnišnice uravnoteženo.

FOTOGALERIJA

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije