Search
Close this search box.

Korošici bosta za nov Guinnessov rekord neprestano kvačkali 30 ur in porabili 24 km volne (VIDEO in FOTO)

Na današnji novinarski konferenci sta Korošici Anita Kac iz Šentjanža pri Dravogradu in Jadranka Smiljić iz Slovenj Gradca v slovenjgraškem Andeškem hramu predstavili zadnje priprave pred četrkovim poskusom neprestanega kvačkanja, s katerim se želita uvrstiti v Guinessovo knjigo rekordov. Kvačkati morata več kot 24 ur, želita pa doseči 30 ur maratonskega kvačkanja.

Lani je luč sveta ugledala nova izdaja Guinnessove knjige rekordov 2020. V 66. izdaji knjige, ki je prevedena tudi v slovenščino, je na tisoče novih rekordov, med njimi tudi 23 slovenskih. Pet jih je postavljenih na novo, v mednarodno izdajo pa so vključeni trije. Vanjo pa se želita letos vpisati tudi Korošici.

VIDEO: Novinarska konferenca – Korošici se želita v neprestanem kvačkanju uvrstiti v Guinessovo knjigo rekordov

[aiovg_video id=123183]

Preberite tudi: V Guinnessovo knjigo rekordov poletel tudi Korošec (FOTO)

Šestega februarja 2020 se bosta ljubiteljici kvačkanja ter dobri prijateljici Anita Kac in Jadranka Smiljić v neprestanem kvačkanju poskušali vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov.

Anita Kac, mama dveh odraslih sinov in babica devetletne Ane, ki je tudi “njena manekenka” samostojno kvačka že od desetega leta. Njen prvi izdelek je bil rdeč brezrokavnik. Danes pa se že lahko pohvali, da je pri tem opravilu zelo hitra, kapo izdela v zgolj eni uro, in ne potrebuje več načrtov, ustvarja po navdihu. Ko vidi volno, točno ve, kaj bo iz nje naredila.

Jadranka Smiljić je kreativna, podjetna in ambiciozna samostojna podjetnica, po izobrazbi pa inženirka računalništva in informatike. Je polna idej inovativnih rešitev, predavateljica, predvsem pa je strastna geekica, ki svoj prosti čas rada preživlja ustvarjalno, v družbi kvačke in preje. Jadranka se je v Slovenj Gradec preselila iz Laškega, s kvačkanjem pa je začela pred nekaj leti, ko se ji je rodil sin.

NE ZAMUDITE: POSKUS PODIRANJA GUINNESSOVEGA REKORDA V NEPRESTANEM KVAČKANJU BOMO 6. 2. 2020 V CELOTI PRENAŠALI V ŽIVO NA NAŠEM FACEBOOK PROFILU!

Dogodki