Search
Close this search box.

Korošec Sašo Vrabič nominiran za ime tedna na Valu 202


Na Valu 202 vsak ponedeljek izbirajo Ime tedna, nekoga, ki je v minulem tednu naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več. Tokrat je med nominiranci tudi Sašo Vrabič. Njegovi protikandidatki pa sta Aida Kamišalić Latifić in Tina Lebar.

Sašo Vrabič se je rodil v Slovenj Gradcu. Na slovenski ustvarjalni sceni je prisoten že vrsto led, njegovo ustvarjanje pa sega v različne umetnostne zvrsti. Leta 1997 je dokončal slikarski študij na ljubljanski akademiji pod mentorstvom prof. Andreja Jemca, še pred zaključkom študija pa je razstavljal na razstavi Moderne galerije v Ljubljani. To je bila odskočna deska za umetnikovo nadaljnjo pot. Pri prof. Lojzetu Logarju je leta 2001 magistriral na oddelku za grafiko. Kasneje je razstavljal na številnih razstavah doma in v tujini, nekatera njegova dela pa so našla stalno mesto v zbirkah nekaterih pomembnih institucij (MSUM, MGLC, UGM, KGLU, MGNG). Za svoje delo je prejel tudi več nagrad.

Sašo Vrabič, slikar, eden od sedmih zmagovalcev mednarodnega slikarskega natečaja, ki so ga na Nizozemskem objavili v lanskem Rembrandtovem letu. Njegovo olje na platnu Zamorka pri izhodu, ki so ga izbrali izmed več kot 600 prijavljenimi deli, bo razstavljeno v znamenitem Rijksmuseumu v Amsterdamu, ki hrani največjo zbirko znamenitih flamskih slikarjev,” so zapisali v opisu Vrabiča na Valu 2002.

Glasujete lahko s SMS-sporočilom na 1919, v spletni anketi TUKAJ in v živo na 01/475 22 02 v ponedeljek ob 11.00.

Za poslani SMS so na Valu 2002 še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjajo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, so zbrali tukaj.

Kako seštevajo glasove, so zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Preberite tudi: Sašo Vrabič je postal eden izmed zmagovalcev mednarodnega slikarskega natečaja