Sašo Vrabič je postal eden izmed zmagovalcev mednarodnega slikarskega natečaja

80303906_499552857573177_5512058987853381632_n

Sašo Vrabič se je z delom “A Girl At The Exit” uvrstil med sedem zmagovalcev mednarodnega slikarskega natečaja, ki so ga objavili na Nizozemskem.

Mednarodni slikarski natečaj so pripravili na Nizozemskem v letošnjem, Rembrandtovem letu. Izmed skoraj 600 prijavljenih umetniških del je žirija najprej izbrala deset nominirancev, včeraj pa je razglasila zmagovalce, med katerimi je tudi Sašo Vrabič. Umetnik se je med sedem zmagovalcev iz celega sveta uvrstil z delom Zamorka pri izhodu – A Girl At The Exit (olje na platnu).

Zamorka pri izhodu – A Girl At The Exit
FOTO: FB Rembrandt

#RembrandtArtExperience

Objavil/a Sašo Vrabič dne Ponedeljek, 16. december 2019
Umetnik je eden izmed sedmih zmagovalcev iz celega sveta.

Aprila naslednje leto bodo vsi umetniki povabljeni na Nizozemsko v Amsterdam. Poleg Vrabiča so bili izbrani še: Lluís Pericó, Justus von Karger, Geert Lesage, Namchai Saensupha, Gustavo Ramos in Juan Carlos Morales Reséndiz.

Sašo Vrabič naslednje leto odhaja na Nizozemsko.
FOTO: Uroš Abram

Sašo Vrabič se je rodil v Slovenj Gradcu. Na slovenski ustvarjalni sceni je prisoten že vrsto led, njegovo ustvarjanje pa sega v različne umetnostne zvrsti. Leta 1997 je dokončal slikarski študij na ljubljanski akademiji pod mentorstvom prof. Andreja Jemca, še pred zaključkom študija pa je razstavljal na razstavi Moderne galerije v Ljubljani. To je bila odskočna deska za umetnikovo nadaljnjo pot. Pri prof. Lojzetu Logarju je leta 2001 magistriral na oddelku za grafiko. Kasneje je razstavljal na številnih razstavah doma in v tujini, nekatera njegova dela pa so našla stalno mesto v zbirkah nekaterih pomembnih institucij (MSUM, MGLC, UGM, KGLU, MGNG). Za svoje delo je prejel tudi več nagrad.

VIR: FB Rembrandt, sloart.si

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.