Search
Close this search box.

Kolesarska prireditev “Pot miru” se bo letos zaključila v Slovenj Gradcu

Univerzalno mirovno združenje iz Avstrije in iz Slovenije z mednarodnim sedežem v Južni Koreji ter Slovensko žensko društvo za mir v svetu pripravljajo kolesarsko prireditev “Pot miru”, katere cilj bo v Slovenj Gradcu na Trgu svobode.  

Kolesarska prireditev “Pot miru” bo potekala jutri, 12. septembra 2020 z izhodiščem v Avstriji, v Šent Pavlu (pred občinsko stavbo) ob 10. uri in s ciljem na Trgu svobode v Slovenj Gradcu ob 14. uri. Trasa bo potekala tudi skozi Dravograd, kjer lahko udeležence na kolesarskem mostu pozdravite ali se jim tudi sami pridružite s kolesom na poti v Slovenj Gradec.

Na slovenjgraški občini so pojasnili, da je bila Koroška letos izbrana kot del mednarodne trase poti miru zaradi “obeležitve 100. obletnice Koroškega plebiscita, ki je ozemeljsko razdelil in zarezal v srce koroškega človeka, mesto Slovenj Gradec kot gostitelj pa tudi zaradi svojega častnega naziva  “mesto Glasnik miru”.” Na občini pa so še dodali, da bodo vsi, ki se bodo udeležili prireditve “prispevali h gradnji mostov miru, mednarodne avtoceste miru in zato še bolj spodbudno krepili vsakodnevne vezi miru in sprave, ki edina lahko povežeta različne skupnosti.”

Udeležence bo v Slovenj Gradcu sprejel župan slovenjgraške občine Tilen Klugler, organiziran bo kratek kulturni program s podelitvijo prestižne mednarodne plakete “ambasador za mir” županu in manjša pogostitev udeležencev. Organizatorji še sporočajo, da bo za morebiten prevoz nazaj do izhodišča poskrbljeno.

FOTO: MOSG

Preberite še: Slovenj Gradec obiskala veleposlanica Indije v Sloveniji

VIR: MOSG, Občina Dravograd

Dogodki