Search
Close this search box.

Jutri dobrodelni dogodek Koraki za tačke ter otvoritev pasjega parka

Jutri v Arboretumu Volčji potok pripravljajo dobrodelni dogodek Koraki za tačke, katerega namen je združiti vse ljubitelje živali, ozaveščati ljudi o odgovornem lastništvu ter pomagati pri zbiranju sredstev za brezdomne živali. Poleg dobrodelnega dogodka pa vas čaka tudi posebno presenečenje.

Lidl v sodelovanju s Zavodom Naš Kuža pripravlja dobrodelno srečanje za tačke. Sredstva, ki jih bodo zbrali na dogodku bodo namenjena organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim. Predstavile se bodo tudi organizacije, ki pomagajo brezdomnim živalim in nekateri ponudniki izdelkov za hišne ljubljenčke. Svoje delo bodo predstavili strokovnjaki za pasje vedenje Alfkan, svoje kosmatince boste lahko uredili pri pasjem frizerju Bandito, za nasvete, ki bi jih morda potrebovali pa bo za vas na voljo Veterinarska ambulanta Noe. Na dogodku bodo tudi terapevtski kužki iz društva Ambasadorji nasmeha, ki bodo pripravili učne urice na temo izobraževanja otrok glede skrbi za živali. Prav tako pripravljajo dobrodelni pasji poligon, otroško ustvarjalnico, poslikavo obrazov in dobrodelni srečelov. Dogodek bo popestril raper Trkaj. Vse obiskovalce in njihove živali pa bo pričakalo zelo prijetno presenečenje – prav v soboto se v Arboretumu odpira pasji park! Park bo zagotovo razveselil vse ljubitelje živali, še posebno pa skrbnike psov, ki s svojimi kosmatinci radi zahajajo v naravo.

Na portalu Pes moj prijatelj so zapisali: “Za ureditev pasjega parka so se odločili na pobudo in vse večje povpraševanje obiskovalcev. Lani je Arboretum, v spremstvu svojih skrbnikov, obiskalo kar 3761 psov, zato bo ta pridobitev zelo dobrodošla. Park se bo raztezal na površini več kot 1000 kvadratnih metrov, v njem pa ne bo manjkalo klopi in smetnjakov, namestili pa bodo tudi ovire za pasje aktivnosti. Namenjen bo druženju, spoznavanju in socializaciji tako psov kot njihovih skrbnikov.”

S stojnicami se bodo predstavila tudi društva za zaščito živali: Obalno društvo proti mučenju živali, Društvo za zaščito živali Arja, Društvo za zaščito živali Kranj, Društvo za zaščito in pomoč živalim Lajka. Društvo AniMa, Mahajoči repki, Društvo Angelske šapice, Društvo Reks in Mila in Animal Angels.

Fotografija je simbolična.

Vstopnina v Arboretum Volčji Potok bo na dan dogodka znižana. Cena odrasle vstopnice bo 7 evrov, cena otroške pa bo znižana za 20 %, prav tako velja letna karta. Na dan dogodka imajo kužki prost vstop.

Naj spomnimo, da so tudi letos v 56 Lidlovih poslovalnicah po vsej Sloveniji so postavili košare, kjer boste lahko po svojih zmožnostih oddali prispevke v obliki pasje ali mačje hrane za enega od slovenskih društev za zaščito živali oziroma za lokalno zavetišče. Več o dobrodelni akciji si poglejte TUKAJ.

Preberite še: Mednarodna razstava mačk v Celju in Svetovni dan varstva živali: bodimo odgovorni do živali.

VIR: Pes moj prijatelj, FB Koraki za tačke

Dogodki