Search
Close this search box.

Junakinja 3. nadstropja obiskala slovenjgraškega župana

Danes je slovenjgraškega župana v spremstvu staršev obiskala junakinja tretjega nadstropja Nia Hutinec. Ob mednarodnem mesecu ozaveščanja o raku pri otrocih mu je pripela zlato pentljico, simbol raka pri otrocih. Na obisku se jim je pridružila tudi starejša junakinja Maša Jež.

Junaki 3. nadstropja so še posebej junaški otroci, to so namreč otroci, ki se zdravijo ali so se zdravili na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani. To so otroci z rakom.

“Življenje jim je v mladosti naprtilo tako težko preizkušnjo, da potrebujejo še toliko več moči in spodbude pri nas – starših, odraslih. Zato smo junaki 3. nadstropja tudi starši, ki nas je združila ta težka bolezen naših otrok in srčna želja, da jim v njihovem prikrajšanem otroštvu pomagamo,” je zapisano o junakih tretjega nadstropja na njihovi spletni strani.

Župan Klugler v spremstvu dveh junakinj.

September je mednarodni mesec ozaveščanja o otroškem raku. Zlata pentljica je simbol raka pri otrocih, ki predstavlja boj otrok in njihovih družin s to boleznijo. “Pripnimo si pentljico in postanimo junaki junakom,” pravijo na slovenjgraški občini.

ZLATA PENTLJICA ZA ŽUPANA:

Pri tem naj omenimo, da sta pretekli teden župana Radelj ob Dravi mag. Alana Bukovnika obiskali Sergeja in Ivica, članici društva Junaki iz 3. nadstropja, ki sta mu prav tako podarili zlato pentljo.

September je mednarodni mesec ozaveščanja o raku pri otrokih.

Za rakom po svetu vsako leto umre 90.000 mladih. V Sloveniji za boleznijo na leto zboli od 70 do 80 otrok. Društvo junaki 3. nadstropja zato spodbuja k pripenjanju zlate pentljice in podpori mladim bolnikom. “Slovenijo želimo povezati z zlato mislijo, z dobrimi željami, za vse otroke, ki se v najbolj ranljivem obdobju borijo z boleznijo, ki je še vedno velikokrat tabu tema. Žal bolezen ne izbira ne po spolu ne po letih, niti ne po pokrajinah in mestih,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Preberite še: “Zelo, zelo sem se borila, da sem danes še vedno tu, da sem si izborila svoje življenje nazaj”, Predsednika Pahorja obiskali mladi bolniki z rakom, »JUNAKI 3. NADSTROPJA«, Kdor to je, že sam predobro ve, a povejmo naprej še za druge.

VIR: MOSG, FB Alan Bukovnik, STA, Junaki 3. nadstropja


Dogodki