Search
Close this search box.

»JUNAKI 3. NADSTROPJA«, Kdor to je, že sam predobro ve, a povejmo naprej še za druge.

8 staršev otrok zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani se je odločilo, da namenijo nekaj svojega prostega časa pomoči obolelim otrokom in njihovim staršem. In tako so se, 29. 1. 2020, srečali na ustanovnem zboru Društva Junaki 3. nadstropja. Sprejeli so statut društva, izvolili predstavnike in določili okvirni program dela v letu 2020, ki pa ga je nastala situacija korona virusa nekoliko zamaknila. (program aktivnosti dostopen TUKAJ)

Cilji društva so, da pomagajo, svetujejo in podpirajo tiste, ki to najbolj potrebujejo. To so otroci z rakom in njihovim staršem. Predvsem pa jim želijo čim bolj olajšati njihovo pot skozi zdravljenje v 3. nadstropju  na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike.

VIR: Junaki 3. nadstropja

Članica in podpredsednica društva je Korošica Eva Mihovec. Sama zase pravi, da je »stay at home mom« in »business woman« hkrati, saj z možem opravljata delo od doma. Dneve ji krajša sin Ian, poleg tega pa je mamica junaške zvezdice – Leo je po treh letih borbe bitko z rabdomiosarkomom izgubil. V teh letih je njena družina dodobra spoznala, kaj bolezen prinese in sama verjame, da lahko z ustanovljenim društvom mnogim staršem vsaj nekoliko olajšajo stiske.

S svojimi nasveti, z osebnimi zapisi, s prilogami o dokumentaciji, o razlagi pojmov, o načinih zdravljena in z nasveti strokovnjakov so lahko člani društva velika opora staršem, ki se soočajo z nastalo situacijo. Pomislili so na vse, tudi na to, kje se nahaja avtomat za kavo in čokoladice, kje je prosto parkirno mesto ob kliniki in še bi lahko naštevali. Čeprav se zdijo le majhne podrobnosti, so te tiste, ki v težkih trenutkih štejejo veliko. POVEZAVA DO SPLETNE STRANI SE NAHAJA TUKAJ.

Dobrodelni FORMAraton tek
VIR: Junaki 3. nadstropja

Eden izmed prvih rednih programov, ki ga bo društvo vzpostavilo, je program Polepšajmo otrokom bivanje na oddelku. V sklopu tega programa bo potekalo več aktivnosti in projektov. Med drugim bo društvo staršem sofinanciralo bivanje ob otroku v bolnišnici. Bivanje v Pediatrični kliniki je brezplačno samo za starše otrok mlajših od 6 let. V društvu pa se zelo dobro zavedajo, da tudi starejši otroci ob sebi ves čas potrebujejo starša. To za mnoge družine predstavlja velik finančni zalogaj. V društvu aktivno iščejo donatorje, ki bi jim pomagali, da zastavljeni program zaživi. Tudi vi lahko društvu pomagate pri uresničevanju zastavljenih ciljev in postanete podporni član društva (obrazec na spletni strani www.junaki3nadstopja.si) ali donirate na TRR: SI56 6100 0002 3978 068. Koda namena: CHAR. Društvo Junaki 3. nadstropja, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana

Vsaka malenkost za junake šteje večkratno. In za vsako vam bodo neizmerno hvaležni!

VIR: Društvo junakov 3. nadstropja

Dogodki