Search
Close this search box.

Javno komunalno podjetje Ravne bogatejše za novo vozilo (FOTO)

V JKP Ravne na Koroškem so v teh dneh bogatejši za novo specialno tovorno vozilo. Gre za realizacijo večje investicije v letošnjem letu, ki so jo planirali v okviru poslovnega načrta. S tem nakupom so naredili korak naprej na poti k zastavljenim ciljem podjetja: posodobitev opreme in zagotavljanje kvalitetne, stroškovno učinkovite storitve ob upoštevanju okoljskih standardov.

Novo tovorno vozilo s prekucnikom in vgrajenim sodobnim, daljinsko vodenim dvigalom služi prevozu in premiku tovora. Skupna dovoljena masa je 18 t. Gre za najsodobnejše vozilo, ki se ponaša z okolju prijaznim EURO 6 motorjem in z dvigalom, ki zagotavlja najvišje standarde. Prednost vozila predstavlja vgrajeno dvigalo, ki ima daljšo dolžino roke, ki seže do 16 metrov razdalje in služi dvigovanju in premiku tovora. Dodatno pa je možno priključiti še košaro, paletne vilice, grabilec, na tovorno vozilo pa tudi posipalec za zimsko službo. S tem je zagotovljena velika uporabnost vozila. Vozilo bodo uporabljali predvsem pri vzdrževanju javnih površin in cest ter po potrebi tudi v ostalih dejavnostih, za potrebe občine Ravne na Koroškem in širše.

Preberite tudi: FOTO: Javno komunalno podjetje Ravne z novo cisterno

Ob tej priložnosti je direktorica mag. Andreje Jehart povedala: »Osnovno vodilo pri nakupu novega vozila je potreba po vlaganju v lastno opremo in tehnologijo, ki prinaša višjo dodano vrednost ter ustreza višjim okoljskim in energetskim zahtevam. Nakup vozila je bil zaradi lastnih potreb po opravljanju obveznih gospodarskih javnih služb, za naše podjetje nujen. Nabava novega delovnega vozila je vsekakor pozitivna in dobrodošla okrepitev obstoječega voznega parka, ki ga imamo namen obnavljati in posodabljati tudi v prihodnje, saj bomo le na tak način lahko sledili zahtevam naročnika, pa tudi zahtevam ekološke sprejemljivosti in varstva okolja«.

Vozilo je bilo uradno predano namenu v petek, 15. 11. 2019. Na slavnostni prireditvi je zbrane poleg direktorice, mag. Andreja Jehart nagovoril tudi župan občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen in predsednik nadzornega sveta g. Roman Krivograd. Vozilo so skupaj predali v uporabo. Voznikom in sodelavcem na tem vozilu so zaželeli veliko varno opravljenih delovnih nalog in srečno prevoženih kilometrov.

Besedilo: JKP Ravne

Dogodki