Search
Close this search box.

FOTO: Javno komunalno podjetje Ravne z novo cisterno

Danes, 4. 9. 2018, so na Dobrijah v uporabo predali specialno komunalno vozilo, cisterno znamke Mercedes, za čiščenje kanalizacije, z nadgradnjo iz nerjaveče pločevine. Gre za najsodobnejše vozilo, ki se ponaša z okoljem prijaznim EURO 6 motorjem. Naložba jih je stala dobrih 236.000 evrov, financiranje so uredili na lizing, za dobo 7 let.

Vozilo sta v uporabo, glavnima šoferjema JKP Ravne, Tomažu Požarniku in Zilhadu Hadžipašiću, predala direktorica JKP Ravne na Koroškem, mag. Andreja Jehart in župan občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen, ki sta uporabnikom vozila zaželela veliko srečno prevoženih kilometrov in varno opravljenih delovnih nalog.

Po besedah direktorice mag. Andreje Jehart so s tem nakupom naredili korak naprej na poti k zastavljenim ciljem podjetja, h kakovostnemu opravljanju storitev po ugodnih cenah za vse uporabnike ob upoštevanju ekoloških standardov. Z njim bodo lahko v večjem obsegu in učinkovitejše opravljali delo na področju odpadnih voda, tako za lastne potrebe kot potrebe naročnikov. Namenjeno je visokotlačnemu čiščenju kanalizacijskega sistema in črpanju ter odvozu fekalij iz greznic in malih čistilnih naprav.

Kot je povedala direktorica mag. Andreja Jehart, je bilo osnovno vodilo pri nakupu novega vozila potreba po vlaganju v lastno opremo in tehnologijo, ki prinaša višjo dodano vrednost ter ustreza višjim okoljskim in energetskim zahtevam. Nakup vozila je bil zaradi ekonomičnosti, racionalnosti in zahtev trga po kvalitetno opravljenem delu za podjetja nujen. Poudarila je tudi, da je nabava novega delovnega vozila vsekakor pozitivna in dobrodošla okrepitev obstoječega voznega parka, ki ga imajo namen obnavljati in posodabljati tudi v prihodnje, saj meni, da bodo le na tak način lahko sledili zahtevam trga in zahtevam ekološke sprejemljivosti in varstva okolja.

Po končani predaji je sledila testna vožnja. Gostje pa so ob zvokih harmonike tudi nazdravili uspešni uporabi cisterne.

Tekst in foto: Duša Komprej