Search
Close this search box.

Italijanski večer v izvedbi 3. in 4. letnikov dijakov Srednje šole Slovenj Gradec in Muta (FOTO)

V četrtek, 19. 1. 2022, so dijaki in dijakinje 3. in 4. letnikov gastronomsko turističnega tehnika Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, v čudoviti avli šole, pripravili italijanski večer.

Po dvoletnem premoru zaradi korone, so letošnje šolsko leto dijaki 3. in 4. letnikov gastronomsko turističnega tehnika Srednje šole Slovenj Gradec in Muta pripravili druženje, ki so ga poimenovali Italijanski večer.

V tem večeru so dijaki povabljenim, staršem in učiteljem, predstavili svojo tridnevno ekskurzijo v Toskano na italijanski način.

Najprej je vse zbrane nagovoril ravnatelj g. Bernard Kresnik, kateri se je dijakom in profesorjem zahvalil za njihov trud in pomoč pri izvedbi tega projekta. Nato je na klavir zaigrala dijakinja 4. letnika Katja.

Celotno tridnevno potovanje sta opisala dijaka Jure in David, ki sta med drugim opisala tudi dogodivščine, katere je dijakom pričarala Italija. Dijaki so uprizorili še plesno točko in zapeli pesem v italijanskem jeziku.

Kot se za takšen dogodek spodobi, so dijaki sami, s kančkom pomoči profesorjev, pripravili celoten italijanski meni. Prav tako so sami hrano in pijačo tudi postregli. Staršem in učiteljem so v večeru italijanske kuhinje ponudili:

Predjedi: toskanski njudi in krostini iz polente ter mesni ragu.

Prve jedi: polperesniki na toskanski način.

Glavne jedi: polnjeno jagnječje pleče na toskanski način in toskanska mesna nabodala.

Priloge: grah na florentinski način s slanino in pečen krompir na toskanski način.

Sladice: panforte, ki je tipična božična sladica iz Siene in tiramisu na toskanski način.

Vsi obiskovalci so v tem večeru uživali, predvsem so na svoj račun prišli ljubitelji italijanske kuhinje.

V četrtek, 19. 1. 2022, so dijaki in dijakinje 3. in 4. letnikov gastronomsko turističnega tehnika Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, v čudoviti avli šole, pripravili italijanski večer.