Search
Close this search box.

Gradnja bazenskega kompleksa v Slovenj Gradcu se zamika

Letos načrtovani začetek gradnje bazenskega kompleksa v Slovenj Gradcu je prestavljen na naslednje leto.

Zaradi spremenjenih cen na trgu gradbenih storitev, ki so se v zadnjih dveh letih povečale med 20-25% se spreminja ocenjena vrednost projekta gradnje bazenskega kompleksa z urbanim parkom v Slovenj Gradcu iz 6,8 milijona evrov na 8,6 milijona evrov. Zaradi delne racionalizacije pa se posledično spremeni tudi terminski datum zaključka gradnje. Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je povedal, da bodo v tem letu zagotovo pričeli z deli prestavitve vodov (plinovod, kanalizacija), odstranili bodo vsa še uporabna osnovna sredstva iz sedanjega obstoječega bazena, tako, da bo primeren za rušitev. Terminski datum za zaključek gradnje bazena pa se prestavi iz leta 2020 na leto 2022. Župan je še dodal, da so v zaključni fazi izbora izvajalca gradnje (prejeli so pet vlog) in, da bo v tem mesecu zagotovo izdan sklep o izboru izvajalca, mogoče še celo ta teden.

Gradnjo zimskega bazena in urbanega parka bo financiral Evropski sklad za regionalni razvoj, ki bo namenil 5,2 milijona evrov, Eko sklad 900 tisoč evrov, Mestna občina Slovenj Gradec pa približno 2,5 milijona evra. “Pred nami je velik projekt, ki bo zahteval velik delež občinskih sredstev.” je še dodal Klugler.

Župan je zaključil: “Če bo vse po sreči bomo lahko v letu 2022 zaplavali v novem kompleksu. Dve leti pa na žalost bazenskega kompleksa v Slovenj Gradcu ne bo.”

O tem kako bo izgledal nov bazenski kompleks smo že poročali: Slovenj Gradec bo dobil zimsko – letno kopališče, VIDEO: Del novega urbanega parka v Slovenj Gradcu bo tudi rolkarski poligon.

Dogodki