Search
Close this search box.

Slovenj Gradec bo dobil zimsko – letno kopališče

V Slovenj Gradcu načrtujejo izgradnjo sodobnega pokritega kopališča, ki bo kopalcem omogočal obisk vse leto.

Kopališki kompleks, ki bi naj bil zgrajen do leta 2020 in bo vreden 6,8 milijonov evrov ter bo obsegal 9600kvadratnih metrov, bo umeščen med trgovski center Mercator in obstoječi letni bazen. Slednjega bodo porušili oziroma odstranili. Za namen gradnje kompleksa bodo morali tudi regulirati reko Mislinjo in urediti brežino.

Kompleks bosta sestavljala dva bazena. Letni bazen bo enake velikosti, kot je sedanji. Dolg bo 25, širok pa 11 metrov. Za dobre pravalce bodo na voljo 3 skakalnice na delu bazena, kjer bo voda globoka 4 metre. Imel bo tudi del za neplavalce. Tam bo voda globoka 110 cm.

Zimski bazen bo dolg 25 in širok 12 metrov in pol. Imel bo premično dno, ki bo omogočalo dostop invalidom ter izvedbo plavalnih tečajev. Ob bazenu bosta velnes s savnami in džakuzi, v pritličju pa bodo še telovadnica, otroška igralnica in prostor za sprostitev.

Na severnem delu bodo uredili park urbanih športov z balvanskim plezališčem, rolkarskim poligonom in poligonom za kolesarjenje.

Kopališče bo upravljal občinski javni zavod Spotur, stroške vzdrževanja pa bo pokril občinski proračun. Bazene bodo začeli graditi prihodnje leto, urbani park pa že prej.

Večino sredstev – 5,1 milijona evrov – bo občina črpala iz evropskega mehanizma celostnih teritorialnih naložb, od koder pričakujejo denar tudi za nov stanovanjski blok s 54 neprofitnimi stanovanji. Manjkajoča sredstva bodo zagotovili sami. Proračun občine je 22 milijonov evrov.

FOTO: Arhiv MOSG

Dogodki