Search
Close this search box.

VIDEO: Del novega urbanega parka v Slovenj Gradcu bo tudi rolkarski poligon

Predstavljamo podrobnosti urbanega parka, ki se bo razprostiral na 2.529 m2, s katerim se želijo v Slovenj Gradcu ob bok postaviti večjim mestom, predvsem pa mestom z vizijo, mestom, ki sledijo tako kulturnim kot športnim trendom. Rolkarski poligon bo eden izmed ključnih delov novega urbanega parka, ki ga bodo dopolnjevali še poligon za kolesa oziroma pump track, balvanska stena za športno plezanje in fitnes na prostem.

Predstavljamo podrobnosti urbanega parka, ki se bo razprostiral na 2.529 m2, s katerim se želijo v Slovenj Gradcu ob bok postaviti večjim mestom, predvsem pa mestom z vizijo, mestom, ki sledijo tako kulturnim kot športnim trendom. Rolkarski poligon bo eden izmed ključnih delov novega urbanega parka, ki ga bodo dopolnjevali še poligon za kolesa oziroma pump track, balvanska stena za športno plezanje in fitnes na prostem.

O tem, da bodo Slovenjgradčani z reaktivacijo neizkoriščenih površin ob trgovskem centru in izgradnjo pokritega bazena pridobili urbani park na 9.600 m2 površin, v katerem bodo novo urejene javne zelene površine in športni objekt prebivalcem nudili prostor za rekreacijo, šport, sprostitev in druženje različnih generacij, smo že poročali. Tokrat pa vam predstavljamo podrobnosti urbanega parka, ki se bo razprostiral na 2.529 m2, s katerim se želijo v Slovenj Gradcu ob bok postaviti večjim mestom, predvsem pa mestom z vizijo, mestom, ki sledijo tako kulturnim kot športnim trendom.

Mestna občina Slovenj Gradec je 24. januarja pridobila sklep o sofinanciranju projekta Sanacija degradiranega območja Mercator – gradnja zimskega bazena in urbanega parka, ki ga je izdalo Ministrstvo za okolje.

V Slovenj Gradcu so že v devetdesetih letih dobili svoj prvi skate park, ki je bil takrat med prvimi v Sloveniji. Nahajal se je v naselju S-8, na začetku novega tisočletja pa je bil, rahlo povečan in skladno z razmahom obeh športov v občini, prestavljen k Mercatorju.

Prav tako je bilo na tem območju ustanovljeno Športno društvo Skate park Slovenj Gradec, ki se aktivno ukvarja z organizacijo mnogih urbano-športnih dogodkov in tekmovanj, s promocijo in razvojem omenjenih športov v lokalnem okolju in se hkrati trudi za izboljšanje pogojev za njihovo udejstvovanje. Hkrati pa se število skejterjev in bmx kolesarjev v Mestni občini Slovenj Gradec vztrajno veča.

Projekt Sanacija degradiranega območja Mercator – gradnja zimskega bazena in urbanega parka je vreden 6,81 milijona evrov, zanj pa bo evropski sklad prispeval 5,15 milijona evro, kar predstavlja 76,12 % sofinanciranja.  v. Terminski plan izgradnje investicije in s tem zaključka projekta je 31. 12. 2020.

»Slovenj Gradec je bil že od nekdaj regijsko in tudi vseslovensko središče urbanih športov, kjer se zbirajo in znanje osvajajo tako najboljši lokalni, ki k nam prihajajo iz vseh koroških občin, kot tudi najboljši slovenski rolkarji in BMX kolesarji,« so zapisali na spletni strani MO Slovenj Gradec.

Video predstavitev skate parka Slovenj Gradec

»V želji po prenovi parka ter novici, da obstaja velika možnost, da bosta skejtanje in bmx postala olimpijski disciplini, se je tako porodila ideja o centru urbanih športov. Idejo so »urbani športniki« razvili v izvedljiv koncept in ob podpori Mestne občine Slovenj Gradec, ki je skejterjem in bmx kolesarjem v vseh teh letih stala ob strani, je pred nami novo poglavje v tej uspešni in zgodbi. Gre za ambiciozen projekt, ki bo, tako kot v začetku devetdesetih, Slovenj Gradec postavil ob bok večjim mestom, predvsem pa mestom z vizijo, mestom, ki sledijo tako kulturnim kot športnim trendom,« so prepričani na MO Slovenj Gradec.

Nov skate park oziroma rolkarski poligon bo eden izmed ključnih delov novega urbanega parka, ki ga bodo dopolnjevali še poligon za kolesa oziroma pump track, balvanska stena za športno plezanje in fitnes na prostem. Urbani park pa bo skupaj z zimskim bazenom tvoril novo, sodobno in razgibano športno središče za vse generacije.

»S to novo pridobitvijo je pričakovati, da se bodo urbani športi v Slovenj Gradcu še bolj zavzeto razvijali, vsekakor pa je pričakovati tudi še večji obisk skejterjev in voznikov bmx koles iz okoliških občin, ostale Slovenije in tudi iz tujine,« je še navedeno na spletni strani občine.

Vir: MO Slovenj Gradec