Search
Close this search box.

Glasbeno-literarni večer v Slovenj Gradcu z dvema koncertoma in predstavitvijo knjige

Pretekli vikend je v Slovenj Gradcu potekal akustični koncert dueta YoU&I ter skupine Mi2, praznovanje slovenjgraške občine so obeležili s slavnostno sejo, na kateri so podelili priznanja, v dopoldanskih urah so se na stojnicah predstavljale vaške skupnosti in mestne četrti, dogodek pa so popestrili številni glasbeniki. Potekalo je tudi že tradicionalno Srečanje športnih društev,

Kot smo že poročali v mesecu septembru slovenjgraška občina praznuje občinski praznik. Letos so zaradi koronavirusa nekatere tradicionalne prireditve odpovedali, nekaj dogodkov pa se je v skladu s priporočili in navodili le odvilo. Tudi ta vikend bo minil v znamenju glasbe. Kaj nas čaka?

V petek, 25. septembra 2020 se bo predstavitev knjige in dva koncerta.

Ob 17. uri v bo v MKC-ju predstavitev knjige Mongolske pege in koncert Zorana Predina.

Z avtorjem se bo pogovarjal Orlando Uršič, urednik založbe Litera, pri kateri je knjiga izšla, po predstavitvi knjige pa sledi koncert Zorana Predina.

Organizatorji sporočajo, da bo zaradi trenutnih ukrepov ter omejitve sedežev v dvorani vstop na prireditev možen le z brezplačnimi vstopnicami, ki bodo na voljo en uro pred začetkom prireditve (od 16. ure dalje v avli MKC Slovenj Gradec). Število brezplačnih vstopnic je zaradi omejenega prostora omejeno na 60, ko bodo vstopnice pošle, vstop v dvorano ne bo več mogoč.

V cerkvi sv. Elizabete se bo s pričetkom ob 20. uri odvil spominski koncertni večer Wolf povezuje 020 “Wo find’ ich Trost – Kje bom našel tolažbo” ob 160. obletnici rojstva skladatelja Huga Wolfa.

Dogodek bo brez vstopnine, nastopili pa bodo: Bernarda Fink Inzko (mezzosopran), Marcos Fink (basbariton), Breda Zakotnik (klavir), Bojan Maroševič (recitacija).

V soboto bi morali podeliti tudi priznanja Športnikom leta, a so prireditev zaradi napovedi slabega vremena prestavili. Kdaj bo potekala, bodo organizatorji še sporočili.

Preberite še: V petek se je v Slovenj Gradcu odvil akustični koncert dueta YoU&I, danes sledi nastop številnih glasbenih izvajalcev, Dogajanje na stojnicah popestrili s kulturnim programom in koncertom ansambla Naveza. Za večerno zabavo poskrbela skupina MI2, Na slavnostni seji v Slovenj Gradcu podelili občinska, Železnikarjeva in Vrunčeva odličja

VIR: Spotur

Dogodki