V petek se je v Slovenj Gradcu odvil akustični koncert dueta YoU&I, danes sledi nastop številnih glasbenih izvajalcev

V petek zvečer je v Slovenj Gradcu potekal akustični koncert dueta YoU&I. Pestro dogajanje se obeta tudi danes, ko bodo praznovanje obeležili s slavnostno sejo, na kateri bodo podelili tudi priznanja. Že v dopoldanskih urah pa se bodo na stojnicah predstavljale vaške skupnosti in mestne četrti.
IMG_4206

V mesecu septembru slovenjgraška občina praznuje svoj občinski praznik. Letos so zaradi covida-19 morali nekatere tradicionalne prireditve kot je SG FEST odpovedati, nekaj dogodkov pa se bo v skladu s priporočili in navodili le odvilo.

Tako je v sklopu septembrskih prireditev v MO Slovenj Gradec, je petkov večer obiskovalcem mestnega jedra popestril akustični koncert dueta YoU&I. Pod imenom YoU&I se skrivata pevka Ines Kern in kitaristka Urška Tekavc, ki sta tudi tokrat poskrbeli za dobro vzdušje in prijeten zaključek dneva.

Pri tem naj še omenimo, da se bo danes v Slovenj Gradcu nadaljevalo tudi Srečanje športnih društev, s katerim so začeli že včeraj. Med 9. in 15. uro bodo potekala tekmovanja v različnih športnih panogah. Od 10. ure dalje se bodo na stojnicah predstavljale vaške skupnosti in mestne četrti s spremljajočim kulturnim programom domačih izvajalcev. Za dobro vzdušje bodo poskrbeli Gradiški fantje, Tina Banfro, Moški pevski zbor Franc Ksaver Meško, Adi Smolar, Jenko Miro, Gošnjak in Mrzel, Rok Vavkan in ansambel Naveza.

Zvečer ob 18. uri pa bo v Koroški galeriji likovnih umetnosti potekala Svečana seja Mestne občine Slovenj Gradec. Zaradi izvajanja ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s Covid-19 bodo na seji letos, izjemoma, poleg občinskih podelili tudi Železnikarjeva in Vrunčeva odličja, so sporočili iz MO Slovenj Gradec. V kulturnem programu bo nastopila godalna zasedba 4Strings quartet, ki ga sestavljajo Aleksander Rogina (violina), Vivijana Rogina, (violina), Petar Njegovan (viola) in Valentin Rogina (violončelo).

Od 20. ure dalje pa organizatorji za obiskovalce na Glavnem trgu pripravljajo akustični koncert skupine MI2.

Ob tem iz JZ Spotur vsem obiskovalcem koncertov sporočajo, da bo prireditveni prostor zaradi trenutnih ukrepov omejen z varnostnimi ograjami. Na prizorišče bo tudi danes možen vhod in izhod z dveh strani (Glavni trg in Trg svobode). Vstop na prireditveni prostor bo možen le z brezplačnimi vstopnicami, ki bodo na voljo pred koncertom od 18.00 ure dalje na stojnici pred TIC-em in na stojnici pred Elizabetinim domom. Ko bodo vstopnice pošle, vstop na prizorišče ne bo več mogoč.

Preberite še: V Slovenj Gradcu bo otvoritev jeklenega športnega poligonaV Slovenj Gradcu se obeta pestro septembrsko dogajanje

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
pjevač tuge
pjevač tuge
19. septembra, 2020 20:26

hmm bo polno tej

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.