Search
Close this search box.

Dogajanje na stojnicah popestrili s kulturnim programom in koncertom ansambla Naveza. Za večerno zabavo poskrbela skupina MI2

V soboto je v Slovenj Gradcu potekalo že tradicionalno srečanje mestnih četrti in vaških skupnosti, za dobro vzdušje pa so poskrbeli tudi člani različnih kulturnih društev in domači glasbeniki. V mestnem jedru so se ustavili tudi udeleženci zadnjega kolesarjenja po trasi 3. razvojne osi.

V mesecu septembru slovenjgraška občina praznuje svoj občinski praznik. Letos so zaradi covida-19 morali nekatere tradicionalne prireditve, kot je SG FEST odpovedati, nekaj dogodkov pa so le dali v program in poskrbeli, da se kljub omejitvam v Slovenj Gradcu ves čas nekaj dogaja. In tako je bilo tudi včeraj na sporedu pestro dogajanje, namenjeno vsem generacijam.

Na stojnicah so se predstavljale vaške skupnosti in mestne četrti s spremljajočim kulturnim programom domačih izvajalcev. Obiskovalci so si lahko med drugim ogledali prikaz starih običajev ter prisluhnili različnim domačim glasbenim izvajalcem. Prisotne pa je nagovoril tudi župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler.

VIDEO: Nastop Adija Smolarja

V živo iz MO Slovenj Gradec.

Objavil/a Koroške Novice dne Sobota, 19. september 2020

Na odru so se predstavili Gradiški fantje, Tina Banfro, Moški pevski zbor Franc Ksaver Meško, Adi Smolar, Jenko Miro, Gošnjak in Mrzel, Rok Vavkan in ansambel Naveza.

FOTOGALERIJA: Tradicionalno srečanje mestnih četrti in vaških skupnosti.

V mestnem jedru pa so se ustavili in za kratek čas pridružili dogajanju tudi udeleženci šestega kolesarjenja po bodoči trasi hitre ceste na Koroško, med Šentrupertom in Ravnami na Koroškem, ki ga je letos zadnjič pripravila Mladinska iniciativa za 3. razvojno os, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

FOTOGALERIJA: Župan MO Slovenj Gradec je pozdravil tudi udeležence šestega kolesarjenja po bodoči trasi hitre ceste na Koroško.

Mestna občina Slovenj Gradec občinski praznik praznuje 19. septembra. To je dan, ko so pred 31 leti od Organizacije združenih narodov prejeli naziv mesto – glasnik miru. Dan, ki je v veliki meri začrtal nadaljnjo usmeritev mesta in izoblikoval okolje, ki ga bogatijo kultura miru, medsebojno sožitje, mednarodna odprtost, varnosti, in skrb za kakovost bivanja občank in občanov. Mesto, v katerem se tradicija srečuje s sodobnostjo in moderno prihodnostjo.

Pri tem naj še omenimo, da je zvečer v Koroški galeriji likovnih umetnosti potekala Svečana seja Mestne občine Slovenj Gradec, na kateri so poleg občinskih podelili tudi Železnikarjeva in Vrunčeva odličja, o čemer smo že poročali TUKAJ. Sobotno dogajanje pa so zaključili s koncertom skupine MI2.

FOTOGALERIJA: Koncert skupine MI2.

Dogodki

V soboto je v Slovenj Gradcu potekalo že tradicionalno srečanje mestnih četrti in vaških skupnosti, za dobro vzdušje pa so poskrbeli tudi člani različnih kulturnih društev in domači glasbeniki. V mestnem jedru so se ustavili tudi udeleženci zadnjega kolesarjenja po trasi 3. razvojne osi.