Search
Close this search box.

Gasilci PGD Prevalje posredovali v poplavljenih blokih, kleteh, stanovanjih, zaradi podrtih dreves in odkritih streh (FOTO)

Tudi Koroško je popoldne od severa zajelo neurje z nalivi in močnim vetrom. Kot kažejo prve informacije centra za obveščanje, o največ težavah poročajo iz občin ob reki Dravi, iz Mežiške doline ter z območja Slovenj Gradca.

Okoli 15.00 je občino Prevalje zajelo močno neurje. Ob 15.07 so dobili gasilci prvi poziv na intervencijo. Ob 15.26 pa je na zaprosilo KGZ Ravne ena ekipa odšla na pomoč v občino Ravne na Koroškem, kjer so imeli še več dogodkov, so na Facebooku zapisali gasilci PGD Prevalje. Posredovali so v poplavljenih blokih, kleteh, stanovanjih, zaradi podrtih dreves, odkritih streh.

VIDEO: Vožnja na intervencijo PGD Prevalje

FOTOGALERIJA

Močno neurje je zajelo tudi območje občin Braslovče, Domžale, Kamnik, Litija, Lukovica, Hoče-Slivnica, Lovrenc na Pohorju, Maribor, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Starše, Novo mesto, Šentjernej, Trebnje, Črna na Koroškem, Dravograd, Podvelka, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec.

Po sedaj zbranih podatkih centra za obveščanje je močan dež zalil kletne prostore stanovanjskih objektov, voda je zalila več dvorišč, prostore trgovskega podjetja, tiskarne in frizerskega salona. Veter pa je podrl več 100 dreves, odkril nekaj streh stanovanjskih, gospodarskih objektov in streho podjetja ter poškodoval pokrov dimnika. V naselju Spodnja Polskava je udar strele poškodoval stanovanjski objekt.

Sprožil se je tudi plaz, in sicer v naselju Javorje, v občini Črna na Koroškem, so še sporočili s centra za obveščanje.

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je cesta Ruše-Lovrenc na Pohorju zaprta zaradi plazu pri Fali.

Agencija za okolje opozarja, da so tudi zvečer v notranjosti možne močnejše nevihte s pogostimi udari strel, močnejšimi sunki vetra, nalivi in točo. Ponoči se bo delno zjasnilo. V petek bo delno jasno, predvsem v vzhodni polovici države bo še nastala kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na Goriškem do 32 °C. V soboto, nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno in vsak dan nekoliko bolj vroče.

Več informacij sledi.

Dogodki

Tudi Koroško je popoldne od severa zajelo neurje z nalivi in močnim vetrom. Kot kažejo prve informacije centra za obveščanje, o največ težavah poročajo iz občin ob reki Dravi, iz Mežiške doline ter z območja Slovenj Gradca.