FOTOGALERIJA: Velikanski medenjak, vreden pet milijonov, je ostal v Slovenj Gradcu

DSC_0379

V Slovenj Gradcu je 15. in 16. junija potekal SREDNJEVEŠKI PRELUDIJ – zgodovinski spektakel z najboljšimi srednjeveškimi skupinami na svetu.

Današnji nedeljsko obarvan srednjeveški dan se je začel s srednjeveškim sejmom, nato pa je sledila najava Ulricha III. Spanheimskega. Družine so si lahko v DRUŽINSKEM GLEDALIŠČU ogledale Pepelko, kasneje pa smo pričakali in si ogledali nastop Ulricha III. Spanheimskega, ki je podelil mestne pravice. Sledil je lokostrelski turnir, streljanje s topovi, kjer so se lahko vključili tudi obiskovalci.

Oglejte si tudi: FOTOGALERIJA: Sobotno dogajanje na Srednjeveškem preludiju

Nastopila je srednjeveška glasbena skupina, nato pa je potekal spektakularni viteški boj. Spet so nas zabavali akrobati skupine Dunking Devils ter metalci zastav. Družinsko gledališče nam je s vključitvijo živih živali predstavilo družinsko burko Na poti v paradiž, kasneje pa nam je čaral in nas zabaval čarovnik Sam Sebastian.

V Medenem raju Perger 1757 pa so pripravili gigantski medenjak, ki je bil dolg več kot 8 metrov. Kljub dežju, ki je prekinil dogajanje, je otekala LICITACIJA VELIKANSKEGA MEDENJAKA, zanj pa so licitirali župani iz Slovenije in tujine. Dogodka sta se med drugim udeležila tudi poslanca v DZ, Jani Prednik in Jože Lenart.

Zmagovalec naj bi, potem ko bi velikanski medenjak razsekali slovenjegraški medičarji, le tega podaril ljudstvu, vendar jo je tokrat organizatorjem zagodlo vreme. Dež je uničil medenjak, vendar pa to ni pokvarilo vzdušja in dobrega namena. Licitacijo so kljub vsemu speljali do konca. Medenjak pa je šel v roke slovenjgraškemu županu Tilnu Kluglerju, ki je zanj odštel 5 milijonov novčičev oziroma slovenjgraških zlatnikov.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.