Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA: Sobotno dogajanje na Srednjeveškem preludiju

V Slovenj Gradcu 15. in 16. junija poteka SREDNJEVEŠKI PRELUDIJ – zgodovinski spektakel z najboljšimi srednjeveškimi skupinami na svetu.

Kot smo poročali že včeraj se je mesto Slovenj Gradec za dva dni prelevilo v srednjeveško mesto. Dogajanje v Slovenj Gradcu so svečano otvorili včeraj. Vse skupaj se je začelo s povorko ob zvokih fanfar, s spustom golobov miru in srednjeveške zastave ter se nadaljevalo z viteškimi borbami, predstavilo se je že tudi družinsko gledališče s poulično burko Paštetar, obiskovalci pa so imeli tudi možnost, da so se fotografirali v družbi srednjeveških skupin.

Srednjeveški preludij v Slovenj Gradcu.

Ogledali smo si glasbeni šov srednjeveške glasbene skupine iz Madžarske, norčave grajske zabavljače, čarovnika Andreja, posladkali smo se s “SREDNJEVEŠKO ORJAŠKO BIO MEDENO ŽELE SLAŠČICO – ROLADO”, ki je bila dolga kar 5 metrov. Dunking Devils so nam pričarali nepozaben srednjeveški akrobatski šov, zabavali so nas metalci zastav iz Italije, orientalska srednjeveška plesalka Tjaša Ajšat je nastopila s belim pitonom, ogledali smo si lahko spektakularne viteške boje, večer pa se je zaključil s srednjeveškim koncertom in ognjenim šovom.

Orientalska srednjeveška plesalka z belim pitonom.

Kmalu, in sicer ob 15. uri si lahko ogledate Srednjeveški šov metanje zastav, tekom dneva pa še:

  • 15:30 DRUŽINSKO GLEDALIŠČE se predstavi z burko Na poti v paradiž (vključene žive živali)
  • 16:00 ČAROVNIK SAM SEBASTIAN: predstava je zelo interaktivna, zabavna in osupljiva za otroke in odrasle (za otroke rakun Ernest, črna nagačena mačka, za odrasle pa razne fakirske točke, hoja po steklu in velika iluzija z giljotino)
  • 16:30 LICITACIJA VELIKANSKEGA MEDENJAKA (10 m): licitirajo župani iz Slovenije in tujine. Zmagovalec ga po tem, ko ga razsekajo slovenjegraški medičarji podari ljudstvu
  • 17:30 Nastop ORIENTALSKO SREDNJEVEŠKE PLESALKE TJAŠE AJŠAT z belim pitonom
  • 18:00 Spopad najboljših vitezov, ki nam v goste prihajajo iz Češke
  • 18:30 ČAROVNIK SAM SEBASTIAN
  • 19:00 DUNKING DEVILS: srednjeveški šov v svetu vodilne akrobatske skupine
  • 19:30 Srednjeveški glasbeni šov
  • 20:00 ZAKLJUČEK S PODELITVIJO PRIZNANJ

Kako smo se imeli v soboto dopoldne pa si poglejte TUKAJ.

V fotogaleriji si poglejte kako je bilo v srednjeveškem mestu včeraj popoldne in zvečer.


Dogodki