Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA: Pod dežnikom in na Avguštinovem sejmu na Ravnah je bilo pestro in živahno. Kaj se bo dogajalo jutri?

Občina Ravne na Koroškem skupaj z Zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem prireja letos že 18. tradicionalne Ravenske dneve. Današnje dogajanje je zaznamovalo 120-metrov štrudla in 120-metrov knjig ...

Na Ravnah, kjer potekajo že 18. Ravenski dnevi z zanimivim kulturnim, športnim, poučnim, glasbenim in zabavnim programom, je te dni pestro in živahno. Seveda pa organizatorji tudi letos niso pozabili na najmlajše obiskovalce ter ljubitelje okusne kulinarike.

Dogajanje Pod dežnikom je otvoril ravenski župan dr. Tomaž Rožen, ki je še pred tem zarezal tudi v prvi kos 120-metrskega štrudla.

In tako je bilo na Ravnah tudi danes živahno in veselo, razpoloženja pa ni pokvaril niti dež. Prežihova ulica je spet zaživela s pomočjo prireditve Pod dežnikom, dogajanje na tej znani in priljubljeni ravenski ulici pa je popestril Avguštinov sejem in pester celodnevni program, ki je na Ravne privabil številne obiskovalce od blizu in daleč.

Živhano dogajanje na Avguštinovem sejmu na Ravnah

Da smo Korošci pravi gurmani, priča dejstvo, da so članice Koroškega medgeneracijskega centra (KMC) tokrat na Ravnah že tretjič zapored, za simbolični prispevek, med obiskovalce razdelile kar 120 metrov okusnega jabolčnega zavitka in to v le v dobrih 20 minutah. Prav tako je bila gneča na Lečnikovem vrtu, kjer so že tradicionalno pekli vola, za vse ljubitelje koroške košte pa so poskrbeli ponudniki Kuhine za vse okuse.

Veselo je bilo tudi na Lečnikovem vrtu, kjer so obiskovalcem med drugim postregli tudi s pečenim volom.

Že v dopoldanskih urah je bila dobro obiskana tudi akcija “Zamenjajva si knjigo”, ki je potekala pod okriljem Koroške osrednje knjižnice dr. Franca, za katero so pripravili kar 120 m knjig, ki so se vile in povezovale pot od trga, kjer je bilo prizorišče glavnega dogajanja ter do “kulturne plaže”, ki je bila prav tako dobro obiskana pred Kulturnim centrom Ravne. Z zamenjavo knjig so zaposleni v ravenski knjižnici želeli občane nagovoriti k temu, da lahko na ta prav poseben ravenski dan prinesejo svoj izvod knjige, za katerega menijo, da ga ne potrebujejo več, a zna polepšati dan nekomu drugemu. In glede na odziv in dober obisk, jim je kot kaže tudi uspelo.

Koroška osrednja knjižnica je na Ravenskih dnevih sodelovala z akcijo Zamenjajva knjigo. 

Kdor se je danes sprehajal po Ravnah, pa je naletel tudi na natikače, ki so nas vodili do Kulturne plaže pred KC Ravne, kjer je bil prostor za sončenje možganov, bistrenje misli in kopanje v vsem, kar nam lepega ponujajo knjige, glasba, gledališče in likovna umetnost. Tako so obiskovalci med drugim uživali ob kulturnih radostih, ob zvokih gramofona ter bogatim spremljevalnim programom, o katerem si lahko več preberete TUKAJ.

Kulturna plaža je prostor za sončenje možganov, bistrenje misli in kopanje v vsem, kar nam lepega ponujajo knjige, glasba, gledališče in likovna umetnost.

In kaj se bo na Ravnah dogajalo jutri, 22. avgsuta 2019?

Celoten program Ravenskih dnevov 2019 najdete TUKAJ.

Dogodki

Občina Ravne na Koroškem skupaj z Zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem prireja letos že 18. tradicionalne Ravenske dneve. Današnje dogajanje je zaznamovalo 120-metrov štrudla in 120-metrov knjig ...