FOTO: Korošci uspešni na tekmovanju Harmonika Grand Prix 2019. Tina Kalajžič postala absolutna zmagovalka

Na mednarodnem tekmovanju harmonikarjev Grand Prix 2019 med najuspešnejšimi Tina Kalajžič, Danaja Grebenc, Kaja Završnik, Urh Štifter ter David Knez.
Foto: Mateja Vrhovnik

Ta konec tedna se je v Portorožu odvijalo mednarodno tekmovanje harmonikarjev Harmonika Grand Prix 2019, na katerem so nastopili tudi Korošci, ki sodijo v sam vrh najboljših virtuozov na harmoniki, kar so dokazali tudi tokrat. Med 31 udeleženci tekmovanja je bila najuspešnejša Tina Kalajžič, ki je osvojila vse točke, zlato priznanje in postala absolutna zmagovalka tekmovanja.

Foto: Mateja Vrhovnik

Hoteli LifeClass Portorož so med 29. marcem in 30. marcem gostili dogodek Harmonika Grand Prix, ki se je začel v petek, s koncertom Ansambla Saše Avsenika in Denisa Novata s prijatelji. Sobota pa je bila namenjena tekmovanju harmonikarjev in gala podelitvi priznanj s koncertom.

Na sobotnem tekmovanju so nastopile tri učenke Glasbene šole Rošer, in sicer Tina Kalajžič, Danaja Grebenc in Kaja Završnik. Urh Štifter, iz Glasbene šole Roberta Goličnika ter David Knez, ki ga uči Matej Banovšek.

Foto: Darja Grebenc

Tina se letos že ponaša z nazivom absolutne prvakinje Mednarodnega tekmovanja harmonikarjev za veliko nagrado Avsenik, včeraj pa je postala tudi absolutna zmagovalka mednarodnega tekmovanja harmonikarjev Harmonika Grand Prix 2019, prejela je zlato priznanje in bila prva tudi v njeni skupini.

Foto: Katarina Hribršek

Za Tino se je uvrstila Danaja, ki je osvojila 99.99 točk od skupno 100 točk, prejela zlato priznanje in zasedla drugo mesto v skupini od 13 do 17 let ter bila druga v skupni razvrstitvi.

Prav tako zlato priznanje je prejela tudi Kaja, ki je bila skupno tretja, Urh je osvojil srebro, David pa bron.

Iskrene čestitke vsem.

Podatke smo pridobili od udeležencev in njihovih staršev.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja