Search
Close this search box.

FaušDur Band v čudovitem ambientu ravenskega gradu očaral obiskovalce

Ravenski dnevi so na petkov koncertni večer postregli s tradicionalnim koncertom domačega FaušDur Banda.

Včeraj zvečer so obiskovalci v Grajskem parku pod zvezdnatim nebom prisluhnili domačinom, zasedbi prekaljenih glasbenih mačkov FaušDur Band. Njihov koncertni repertoar sestavljajo klasike soula in njegovih podzvrsti Otis Reading, James Brown Aretha Franklin, Tina Turner …. Skupina, ki je klasično ritem sekcijo nadgradila z back vokali in pihalno sekcijo je na druženju očarala obiskovalce v čudovitem ambientu ravenskega gradu. 

Pred koncertnim večerom v Grajskem parku pa je Mladinski svet Ravne na Koroškem včeraj praznoval 9. obletnico. Zbrane je nagovoril predsednik Mladinskega sveta Ravne Aljaž Verhovnik. Nastopili so Milan Kamnik, Vera Trafella, Nushy in skupina Manifest, program je povezoval Filip Dihpol. Na stojnicah je potekala promocija Mladi za zdravje in okolje.

Večer v znamenju dobre glasbe pa bo tudi danes, ko bo s pričetkom ob 20. uri, zapela in zaigrala koroška kantavtorica Ditka. Pri tem naj omenimo, da je koncertno prizorišče ograjeno, v njem pa je ob upoštevanju primerne razdalje na voljo 300 sedišč. 

Kaj vse se bo še dogajalo v sklopu letošnjih Ravenskih dnevov pa preberite tukaj.

Preberite še: Korošci uživali na ravenski plaži‘Skočite’ na Strojno s cestnim, gorskim ali električnim kolesom, Četrtkov koncertni večer v ritmih jazza

Dogodki