Search
Close this search box.

‘Skočite’ na Strojno s cestnim, gorskim ali električnim kolesom

Mladinski svet Ravne na Koroškem bo v okviru letošnjih Ravenskih dni pripravil več prireditev, pod skupnim sloganom »Mladi za Ravne«. Aktivnosti se bodo dogajale med 28. in 30. avgustom 2020 na Ravnah na Koroškem, eden osrednjih dogodkov za vse kolesarske navdušence pa bo nedeljski “Skok na Strojno”.

Vsi dogodki bodo posvečeni 9. obletnici delovanja mladinskega sveta na Ravnah, kateri je bil ustanovljen 22. avgusta 2011.

V petek, 28. avgusta ob 18h, se bo v Grajskem parku na Ravnah odvijalo praznovanje 9. obletnice, na kateri bo nastopilo več lokalnih glasbenih izvajalcev: Milan Kamnik, Vera Trafella, Nushy in skupina Manifest. Zbrane bo nagovoril predsednik mladinskega sveta Aljaž Verhovnik. Postavljene bodo tudi stojnice, na katerih bo potekala promocija »Mladi za zdravje in okolje«. Za obiskovalce bo pripravljena tudi degustacija zdrave prehrane.

V soboto, 29. avgusta, se bo ob 9. uri v šahovski sobi, v prostorih Doma telesne kulture, pričel šahovski turnir. Namen je promocija te športne discipline med mladimi, zato bo dogodek obiskal tudi predsednik Šahovske zveze Slovenije dr. Milan Brglez. V primeru lepega vremena, se bodo mladi pohodniki skupaj z evropskim poslancem kasneje odpravili na Uršljo goro. Zbor je predviden med 10:30 in 11:00 na koči na Naravskih ledinah.

V nedeljo, 30. avgusta, bo potekal drugi kolesarski »Skok na Strojno«. Gre za kolesarsko preizkušnjo, rekreativne narave, v katero se lahko vključijo kolesarji vseh starostnih kategorij in zvrsti koles (cestno, gorsko in e-bike). Start bo ob 11h pri Mladinskem domu v Strojnski reki. Cilj dirke je v vaškem centru na Strojni, ki je od izhodišča oddaljen 9,5 km. Do 28. avgusta potekajo predprijave preko spletne strani www.msr.si. Tam so na voljo tudi vse informacije o dirki. Prijave bodo možne tudi na dan dogodka.

“Do sedaj je predprijavljenih že 50 tekmovalcev, število tekmovalcev pa je zaradi določil NIJZ omejeno na 200 oseb. Novost je ta, da bo letos potekal ločen štart za e-bike in ostala kolesa (cestna in gorska) skupaj. Med prijavljenimi udeleženci so že imena znanih lokalnih kolesarjev, ki glede na lanskoletne izkušnje sodijo med favorite dirke,” je razložil predsednik mladinskega sveta Aljaž Verhovnik.

Utrinki iz lanske krstne izvedbe dogodka: Prvega Skoka na Strojno se je udeležilo 96 kolesarjev, najhitrejši je bil Rok Naglič (FOTO)

Vsi dogodki bodo potekali v skladu z navodili NIJZ in v primeru slabega vremena odpadejo oz. se smiselno nadomestijo. Vljudno vabljeni!

Vir: Mladinski svet Ravne na Koroškem