Search
Close this search box.

Prvega Skoka na Strojno se je udeležilo 96 kolesarjev, najhitrejši je bil Rok Naglič (FOTO)

FOTO: Mladinski svet Ravne. Prvi Skok na Strojno z veliko udeležbo

Kar 96 kolesarjev se je udeležilo prvega Skoka na Strojno, ki ga je organiziral Mladinski svet Ravne na Koroškem. V kategorijah cestno, gorsko in e-bike kolo so morali kolesarji premagati nekaj manj kot 10km vzpona. Povprečni naklon klanca je bil 5,8%, z največjim naklonom 12,6%. Start je bil pri Mladinskem domu v Strojnski Reki, cilj v vaškem jedru na Strojni.

Tekmovanje je potekalo v kategorijah cestnih, gorskih in e-bike koles. Štart vožnje je bil leteči z začetkom merjenja pri Gostilni Brigita, cilj pa pri cerkvi na Strojni. Vsak tekmovalec je moral moral do vrha s kolesom premagati 9,5 km. Tekmovanje je potekalo posamično in na čas. Absolutni čas se je meril samo za kategoriji cestna in gorska kolesa.

Kategorije so bile ločene glede na vrsto kolesa (gorsko kolo, cestno kolo in e-bike), ločene so bile tudi kategorije po spolu, otroci od 15. leta, mladina od 16. do 29. leta, člani od 30. do 45. leta, člani od 46. do 55. leta in veterani od 56. leta naprej.

Absolutno najboljši čas med cestnimi in gorskimi moškimi kolesarji je dosegel Rok Naglič, ki je s časom 0:26:33 postavil tudi rekord prvega Skoka na Strojno. Drugi v tej kategoriji je bil Rajko Novak (0:29:37), tretji pa Tadej Skitek (0:30:21).

Med ženskami je absolutno (cestno in gorsko kolo) dosegla Blanka Krajnc s časom 0:36:31. Druga je bila Maruša Knap (0:39:00), tretja absolutno pa Ana Vita Verneker(0:40:32).

V kategoriji e-bike so najboljši čas absolutno dosegli med moškimi Davorin Vrhovnik(0:24:28), Miran Vrhovnik (0:24:18) in Nejc Marchiotti (0:24:28). Med ženskami v tej kategoriji je bila najboljša Mirjana Polovšak s časom 0:24:34.

Organizatorji se vsem kolesarskim udeleženkam in udeležencem zahvaljujejo za udeležbo in jim čestitajo za prvi premagani Skok na Strojno.

VIR: MSR

Dogodki