Search
Close this search box.

Ekipa ZRCK na dobrodelnem nogometnem turnirju pomagala družinam v stiski

V soboto, 12. oktobra je v Ljubljani potekal tradicionalni dobrodelni nogometni turnir intervencijskih služb, ki ga organizirata Gasilska brigada Ljubljana in Reševalna postaja UKC Ljubljana, v sodelovanju z Generalno policijsko upravo.  

Že tretjo leto zapored so se turnirja udeležili tudi reševalci iz Zdravstveno reševalnega centra Koroške. Na turnirju je sodelovalo 17 ekip iz vrst reševalcev, gasilcev in policistov, iz Slovenije in Hrvaške. Poleg tekmovalnega dela je imel nogometni turnir tudi dobrodelno noto, saj so s prijavninami in prostovoljnimi prispevki zbirali sredstvanamenjena Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje za projekt Volja vselej najde pot, ki konkretno pomaga družinam v stiski. Eden od namenov turnirja je tudi krepitev medosebnih odnosov v prid boljšega sodelovanja v primerih skupnih posredovanj ob nesrečah, na katerih se reševalci, policisti in gasilci dnevno srečujejo.

Glavni cilj turnirja je dobrodelna nota in tudi letos so bili uspešni, saj so zbrali kar 3490 evrov za dve socialno ogroženi družini iz Slovenije. Ekipi Zdravstveno reševalnega centra Koroške se v težki konkurenci žal ni uspelo uvrstiti v finalni del turnirja, zadovoljni že z sodelovanjem pa so nam povedali: “Borili smo se po najboljših močeh in zadovoljno odšli domov vedoč, da smo s svojo igro prispevali za lažje življenje dveh družin.”

Naj spomnimo, da je ekipa ZRCK septembra na Rogli, kjer je potekalo tradicionalno strokovno-izobraževalno tekmovanje ekip NMP prejela pokal za najbolj srčno ekipo. Več o tekmovanju si lahko preberete TUKAJ.

BRAVO FANTJE!

VIR: POLICIJA.SI, ZRCK

Dogodki